Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Olipa kerran lapsi -opemateriaali

Tutkimusmatka lapsen maailmaan
Pe 24.4.2020 – La 4.6.2022
Olipa kerran lapsi
Kuvaaja: Annika Miettinen
Tämä materiaali on suunnattu esikoulujen ja alakoulun 1.– 3.-luokkien opettajille. Materiaali syventyy lapsen maailmaan satujen ja äänimaisemien avulla. Lapset pääsevät keksimään omia satuja ja syventämään satumaailmoja erilaisten äänimaisema- ja kuvataidetehtävien kautta. Materiaali sisältää myös kaksi valmista satuvideota. Materiaalin tehtävät ovat sovellettavissa myös nuoremmille tai vanhemmille lapsille ja ovat käytettävissä niin lähi- kuin etäopetuksessa.

Materiaalin pohjana on Koillis-Helsingin alueella vuosina 2019–2021 toimiva Valokeilassa Koillinen -hanke. Valokeilassa Koillinen on Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri Tuikkeen kolmivuotinen taidehanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan alueella. Hanke on osa Helsingin mallia, joka kuuluu kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan. Hankkeen keskiössä on vuorovaikutus alueen asukkaiden kanssa. Kaupunkilaiset kutsutaan mukaan myös tekemään taidetta, eikä vain katsomaan, tai kokemaan sitä.

Helsingin Kaupunginteatteri aloitti kolmivuotisen taidetyöskentelynsä alueella valmistamalla lastenteatteriesityksen yhteistyössä Pohjois-Helsingin Bändikoulun kanssa. Alkuvuodesta 2019 taiteilijat toteuttivat Suutarilan ja Tapulikaupungin päiväkodeissa työpajoja, joiden pohjalta syntyi lasten kokemuksiin ja tarinoihin pohjautuva lastenteatteriesitys Olipa kerran lapsi.

Yhteyshenkilö

yleisötyöntekijä Hanna Nuorala

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin Kaupunginteatteri

teatteriesitykset

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 24.4.2020 09:00 - La 4.6.2022 15:00Lataa kalenteriisi
Helsingin Kaupunginteatteri
Helsingin Kaupunginteatteri, Eläintarhantie 5, 00530 Helsinki, Arena-teatteri, Hämeentie 2, Lilla Teatern, Yrjönkatu 30, Studio Pasila, Ratames