Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

100 vuotta Suomen historiaa kuvin

avoimet valokuvat Flickr:ssä
Ti 21.4.2020 – Pe 31.12.2021
Tytöt katsovat televisiota olohuoneessa 1950- ja 1960-lukujen taitteessa
Kuvaaja: Teuvo Kanerva, Museovirasto
Monipuoliset kuvapaketit vievät matkalle 1900-luvun Suomeen. Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut vuosisadan ajalta Flickr:ssä noin 700 kuvaa opetuksen tueksi. Suomen historiasta kertovat valokuvat on jaettu aihepiireittäin ja vuosikymmenittäin, ja niitä voidaan käyttää minkä tahansa oppiaineen tarpeisiin. Aiheita ovat teknologia, liikenne, vallankäyttö, asuminen ja arkielämä, muoti ja muotoilu, taide, siirtolaisuus ja monikulttuurisuus, ammatit, työ sekä ruoka vuodesta 1900 vuoteen 1999.

Kuvapakettien aiheet on valittu yhteistyössä opettajien kanssa. Kuvavalinnoilla on pyritty kattamaan mahdollisimman laajasti elämän eri osa-alueita. Valikoima kuvaa koululaisten elämään kuuluvia asioita sekä keskeisimpiä tapahtumia Suomessa sadan vuoden aikana.

Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja ne on julkaistu lisensseillä CC BY-NC-SA (kuvaa voi jakaa, kopioida ja muokata, jaettaessa mainittava lisenssi) ja CC BY-NC-ND (kuvaa voi jakaa ja kopioida, mutta sitä ei saa muokata, jaettaessa mainittava lisenssi). Kuvien yhteydessä on aina lähteenä mainittava Museovirasto, kokoelma ja kuvaajan nimi, jos se on tiedossa.

Museoviraston Kuvakokoelmien kuvapaketit 1900-luvun Suomesta löytyvät Flickr:ssä osoitteessa

https://www.flickr.com/photos/museovirastonkuvakokoelmat/albums

Yhteyshenkilö

Museoviraston Kuvakokoelmat
0295 33 6100

Tapahtumanjärjestäjä

Museoviraston Kuvakokoelmat

Museoviraston Kuvakokoelmat tuo yhteiseen käyttöön kuvallista kulttuuria 1500-luvulta tähän päivään. Eri tekniikoin valmistetut kuvat kertovat Suomen alueen historiasta, kulttuureista ja rakennetusta ympäristöstä. Myös suomalais-ugrilaiset ja muut suomalaisten dokumentoimat kulttuurit ovat edustettuina. Kokoelmat sisältävät lisäksi lehtien uutis- ja viihdekuvia viime vuosisadalta.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 21.4.2020 15:32 - Pe 31.12.2021 00:00Lataa kalenteriisi
Museoviraston Kuvakokoelmat