Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Esityssarjat Elonetissä elokuvakasvatuksen tueksi

Ti 7.4. – To 31.12.2020
Helmikuun manifesti
Työ: Helmikuun manifesti, taiteilija: Toivo Särkkä
KAVIn virtuaaliset esityssarjat esittelevät Suomi-Filmin ja Suomen Filmiteollisuuden elokuvia teemoittain kuratoituina sarjoina. Oppilaat voivat tutustua esimerkiksi Mika Waltarin filmatisointeihin tai varhaisiin kotimaisiin kauhuelokuviin.

Millaisiksi elokuvasovituksiksi Mika Waltarin tekstit ovat taipuneet? Entä miten naiset esitettiin varhaisissa kotimaisissa elokuvissa? Millaisia olivat ensimmäiset suomalaiset kauhuelokuvat?

Etenkin 2. asteen oppilaille sopivat KAVIn virtuaaliset esityssarjat tarjoavat katsauksen kotimaisen elokuvan historiaan. Huhti- ja toukokuun aikana ilmestyvissä sarjoissa esillä ovat Mika Waltari -filmatisoinnit, Valentin Vaalan elokuvien moderni naiskuva sekä kauhuelementit studiokauden kotimaisissa elokuvissa. Tulossa ovat myös sarjat esimerkiksi kotimaisista rikoselokuvista sekä olympialaisia käsittelevistä elokuvista.

Kaikki teemasarjojen elokuvat ovat kokonaisuudessaan katsottavissa kotoa käsin KAVIn Elonet-palvelusta, Elonet.fi. Sarjojen laajemmat esittelyt löytyvät Kino Reginan blogista: https://kinoregina.fi/ajankohtaista/

Yhteyshenkilö

Katri Tenhola

Tapahtumanjärjestäjä

Kino Regina / KAVI

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) säilyttää ja vaalii suomalaista elokuvaperinnettä. Elokuva-arkisto järjestää elokuvaesityksiä ympäri vuoden keskustakirjasto Oodissa sijaitsevassa Kino Reginassa, jossa se myös tarjoaa näytöksiä myös lapsille ja nuorille. Elokuvakasvatusohjelmistossa on klassikkoja ja uudempaa elokuvaa, kansainvälistä ja kotimaista.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 7.4.2020 - To 31.12.2020 Lataa kalenteriisi
Elonet- ja Kino Regina -sivustot verkossa
Elonet.fi ja Kinoregina.fi