Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Aili Ikonen & UMO: Blue Notes on Silver Screen

Sukella elokuvamusan maailmaan UMOn tallenteessa!
Pe 3.4. – To 31.12.2020
Aili Ikonen & UMO Helsinki
Kuvaaja: Tero Ahonen
Aili Ikosen ja UMO Helsingin konserttitaltioinnissa (G Livelab 10.9.2018) sukelletaan kiehtovan elokuvamusiikin maailmaan – luvassa ikonisia säveliä, jotka saavat meidät kerta toisensa jälkeen itkemään, nauramaan ja tuntemaan!

”Blue Notes on Silver Screen” sisältää tunnettuja elokuvasävelmiä ja nostalgista big band -musiikkia eri vuosikymmeniltä, aina 1950-luvulta nykypäivään. UMOn solistina konsertissa nähdään jazzlaulaja Aili Ikonen ja kapellimestarina Kirmo Lintinen.

Konsertissa kuullaan tunnettuja kiinnostavia teoksia animaatioista kauhuun ja kovaan toimintaan. Mukana on kappaleita muun muassa elokuvista Erään murhan anatomia, Pahan kosketus, Vaaleanpunainen pantteri ja Ihmeperhe. Tuttuja elokuvasäveltäjiä edustavat Duke Ellington, Raymond Scott, Henry Mancini ja Monty Norman.

Jazzmusiikki ja elokuva syntyivät samoihin aikoihin 1800-luvun lopulla, mutta toden teolla sinisävelistä päästiin nauttimaan valkokankaalla 1950- ja 60-luvulla. Tuolloin ison jousiston arvokas sointi korvautui big bandin armottomalla räväkkyydellä. Nyt UMO osoittaa oman räväkkyytensä tarttuessaan ennakkoluulottomasti klassikkoelokuvien musiikillisiin aarteisiin.

Yleisötyötehtävä:

Tutustu jazz- ja big band -musiikkiin UMO Helsingin sarjakuvan avulla, joka löytyy Kultuksesta UMO Helsingin omana tapahtumana sekä oppimateriaalina.

Yhteyshenkilö

Valtteri Pokela
0445125578

Tapahtumanjärjestäjä

UMO Helsinki Jazz Orchestra

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri, jonka 16-henkinen kokoonpano tekee 80 konserttia vuodessa ympäri Suomen. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin – yhdistäen yllätyksellisesti vanhaa ja uuttaa ennen kokemattomalla tavalla. Ohjelmaa tuotetaan laajasti aina lapsista seniori-ikäisten makuun. Yleisötyön osuus toiminnastamme on lähes puolet.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 3.4.2020 17:00 - To 31.12.2020 17:00Lataa kalenteriisi
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Kyseessä on netissä katsottava konserttitaltiointi.