Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Suomen esihistorian huippuesineet

Verkkomateriaali finna.fi-palvelussa
Ke 1.4. – To 31.12.2020
miekat
Kuvaaja: Museovirasto
Suomen esihistorian kiehtovimmat esinelöydöt ja mieltä kutkuttavimmat mysteerit ovat saavutettavissa omasta luokkahuoneesta tai kotikoulusta käsin! Levänluhdan merovingiaikainen suohauta, miekat, eläinaiheiset esineet ja hopea-aarteet sekä arkeologisten kokoelmien muut helmet kivikaudelta rautakaudelle kiinnostavat ihan kaikenikäisiä.

Kansallismuseon esineet kertovat Suomen alueen menneisyydestä yli 10 000 vuoden ajalta. Ensimmäiset esineet on luetteloitu museon kokoelmiin jo 1800-luvun alkupuolella ja nykyään kokoelmissa on satoja tuhansia esineitä. Museon kokoelmissa on myös lukuisia huippuesineitä esihistorialliselta ajalta, jotka kertovat niin arkisesta elämästä nykyisen Suomen alueella kuin tuhansien vuosien takaisista yhteyksistä kaukaisille alueille, satojen ja jopa tuhansien kilometrien päähän.
Tämä kokoelma esittelee joukon merkittäviä esihistoriallisia esineitä, jotka kertovat esihistoriallisesta elämästä monipuolista tarinaa.

Yhteyshenkilö

Hanna Korhonen
0295 33 6464

Tapahtumanjärjestäjä

Kansallismuseo

Museo täynnä Suomen historian aarteita. Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita kivikaudelta nykypäivään. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista aiheista sekä toiminnallinen näyttely Vintti, jossa voit kokea historiaa itse tekemällä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.4.2020 - To 31.12.2020 Lataa kalenteriisi
Missä vain