Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Askarteluohjeita perjantaisin

Pe 20.3. – Pe 10.4.2020
Yksisarviskuvioinen painolaatta ja sillä mustalla musteella painettu kuva.
Kuvaaja: Tekniikan museo
Viikonlopputekemistä vailla? Tekniikan museo julkaisee karanteeniviikonloppuja ilahduttamaan uuden askarteluohjevideon joka perjantai ainakin pääsiäiseen saakka! Videoita voi hyödyntää myös esimerkiksi kuvaamataidon etäopetuksessa.

20.3. Askartele painolaatta! Leimasimen tavoin toimiva painolaatta on varhaisten kirjapainojen ja myös monien taiteilijoiden työkalu, joka mahdollistaa tekstin ja kuvan monistamisen.

27.3. Askartele tuulihyrrä! Tuulihyrrä on tuulen, eli virtaavan ilman liike-energialla pyörivä laite. Hyrrä muuttaa liike-energian pyörimisenergiaksi. Jos hyrrä kiinnitettäisiin generaattoriin, voitaisiin sen avulla tuottaa sähköä.

3.4. Askartele vesiratas! Vesiratas on akselin ympäri pyörivä ratas, jonka kehällä on levymäisiä siipiä. Siipiin osuessaan vesi pyörittää ratasta.

10.4. Askartele hyppelevä pääsiäispupu! Kartongista taiteltu haitari on rakenteena luja, kevyt ja joustava.
Pääsiäisen aikaan se mahdollistaa vessapaperirullapupun hypähtelyn!

Kaikki videot:

Yhteyshenkilö

Marianna Karttunen
050 437 0824

Tapahtumanjärjestäjä

Tekniikan museo

Tekniikan museo kertoo ajan, ihmisen ja teknologian suhteesta. Museon palvelut tukevat kävijöiden ymmärrystä teknologiasta sekä herättävät mielenkiintoa arjen tekniikkaan ja historiaan. Ajatuksena on saada ihmiset pohtimaan asioita itse; tuottaa heille oivalluksia, elämyksiä ja tietoa. Tähän pyritään tutkimisen, toimimisen ja itse tekemisen kautta.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 20.3.2020 08:00 - Pe 10.4.2020 09:00Lataa kalenteriisi
Tekniikan museo
Viikintie 1
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi