Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kotitehtäviä elokuvakasvatukseen

Ke 1.1. – To 31.12.2020
Thaumatrooppi-nimisen illuusiolelun askartelukuva.
Kuvaaja: Valveen elokuvakoulu
Koulujen elokuvaviikko on koonnut sivuilleen elokuvakasvatusteemaisen kotitehtävien paketin, kokonaisuus löytyy osoitteesta elokuvaviikko.fi/kotitehtavat.

Kuvaa yksinkertaisia elokuvatrikkejä, etsi videokameran avulla kevään merkkejä, katso elokuvia ja askartele illuusioleluja! Koulujen elokuvaviikon sivuston uusista kotitehtävistä löytyy selkeitä ohjeistuksia etäopetukseen, mutta myös hyviä ideoita elokuvaharrastuksen ylläpitämiseksi kotoa käsin. Tehtävät on jaoteltu 0–2. -luokille, 3.–6. -luokille ja 7.–9. -luokille soveltuviksi kokonaisuuksiksi. Tehtäviä täydennetään kevään 2020 aikana. Kotitehtävät löytyvät osoitteesta www.elokuvaviikko.fi/kotitehtavat.

Myös elokuvaviikon pedagoginen oppimisympäristö on kaikille maksuton ja avoin ja käytettävissä normaalisti kevään ajan. Sivujen kautta www.elokuvaviikko.fi löytyy muun muassa kotimaisia klassikkoelokuvia ja niihin kattavat oppimateriaalit, kaikkiin eri oppiaineisiin soveltuvia kamerakynän pedagogiikkaa hyödyntäviä tehtäviä ja ohjeet oman elokuvan tekemiseen.

Koulujen elokuvaviikkoa vietetään seuraavan kerran syksyllä 28.9.–2.10.2020. Seuraamalla elokuvaviikon some-kanavia saat vinkkejä elokuvakasvatukseen pitkin vuotta ja pysyt menossa mukana!

https://www.facebook.com/elokuvaviikko/
https://www.instagram.com/elokuvaviikko/

Viikon vastuuorganisaatio on Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Yhteyshenkilö

Minea Taivalaho
0447037549

Tapahtumanjärjestäjä

Koulujen elokuvaviikko

Elokuvaviikko on valtakunnallinen kaikille perusasteen kouluille sekä esi- ja alkuopetukseen suunnattu teemaviikko, jonka aikana oppilaat katsovat elokuvia, tekevät itse elokuvia työpajoissa ja käyttävät videokameraa oppimisen välineenä toiminnallisilla teematunneilla. Tutkimusmatka elokuvaan tapahtuu pääasiassa omassa koululuokassa vuosittain lokakuun ensimmäisellä viikolla. Elokuvaviikon koordinaatiosta vastaa Oulun lastenkulttuurikeskuksessa toimiva Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) Elokuvapolku, Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke, Finlandssvenskt filmcentrumin ja Walhalla ry:n Filmkamraten, Mediakasvatuskeskus Metka, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sekä Espoo Ciné ja Wrap!-hanke. Elokuvaviikkoa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 1.1.2020 07:00 - To 31.12.2020 23:00Lataa kalenteriisi
Koti