ADEY: THE CENSORED EXHIBITION

Pe 27.3. – Su 24.5.2020
AdeY: Evolution, part II, 2018
Kuvaaja: AdeY, työ: Evolution, part II, 2018, taiteilija: AdeY
AdeYn teokset puhuttelevat suoruudellaan ja huumorillaan. Kuvissa tanssijoiden alastomat kehot haastavat ihmisen tasapainon, voiman ja fysiikan.

Huom!

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Suomen valokuvataiteen museo suljetaan tiistaista 17.3.2020 lähtien koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämän lisäksi kaikki yleisötapahtumat perutaan 13.5.2020 asti.

Suomen valokuvataiteen museo avataan uudestaan, kun valtioneuvosto antaa siihen luvan. Avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Museon tilojen ollessa kiinni tuomme ja nostamme laadukkaita sisältöjämme aktiivisesti yleisön saataville sosiaalisen median kanavissamme.

Valokuvataiteen museon valokuvaan liittyviä sisältöjä etäopetuksen tueksi:

Poscastit: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/podcast

Tehtävämateriaalit:
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/kouluille/tehtavamate...

Mobiilipelit: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/hankkeet/pelit

Tarinoita ja tietoa ja tekijänoikeusvapaita kuvia kokoelmista: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/kokoelmat

***

AdeY suunnittelee teostensa muodon ja koreografian tanssijoiden kanssa. Tanssijoiden elämäntarinat ja tilanteet vaikuttavat teoksiin. Taiteilija tutkii yhdessä tanssijoiden kanssa miten yhteiskunta määrittelee ketä me olemme ja kuinka meidät otetaan vastaan. Ihmisten oikeus erilaisuuteen fyysisesti, rodullisesti, seksuaalisesti ja sukupuolisesti on AdeYn taiteen ytimessä. Teokset haastavat katsojan kohtaaman mahdolliset ennakkoluulonsa ja ympärillä vallitsevat sosiaaliset normit.

AdeY (Ruotsi / Iso-Britania) asuu Malmössa. Poikkitaiteellisen taiteilijan tausta on modernissa tanssissa, koreografiassa ja performanssitaiteessa.

Yhteyshenkilö

Kastehelmi Korpijaakko

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 27.3.2020 11:00 - Su 24.5.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki