Paikka: Falkmanin siipi, Aleksanterinkatu 16.
Kohderyhmä: 3.-6. lk.
Aika: ma-ke 18.–20.5.2020 ja ke-to 27.-28.5.2020 alkaen klo 9.30 ja 10.30. Kesto 50 min.
Sisältö: Perunaa on syöty Suomessa 1700-luvulta alkaen. Peruna on pelastanut esivanhempamme monesti nälästä, ja siitä on tullut yleinen joka kodin ruoka-aines. Se tyytyy vähään ja sitä on helppo kasvattaa pienissäkin maatilkuissa. Kouluissa, varsinkin maaseudulla oli aikoinaan syksyllä perunannostoloma. Helsingissä on ollut 1920-luvulta alkaen koulukasvitarhoja. Kesälomaa viettävät koululaiset oppivat niissä viljelemään hyötykasveja. Työpajassa tutustutaan perunan vaiheisiin maassamme sekä tutkitaan yhdessä vanhoja kasviaiheisia opetustauluja. Jokainen saa maalata näkemänsä pohjalta pienen kuvan. Lopuksi käydään Kaupunkiruokaa-näyttelyssä katsomassa uutta tapaa kasvattaa perunaa – ilmaperunaa!
Ops: L1, L2, L7. Ympäristöoppi, historia, kotitalous, kuvataide.
Tiedustelut ja varaukset: Kultus-kalenterin kautta.
Helsingin kaupunginmuseo
Helsingin kaupunginmuseo vie Helsingin menneisyyteen ja helsinkiläisten tarinoihin.