Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

KAIKKI AJAT TÄYNNÄ! Viljelytalkoot

Annantalon yhteisöpuutarha
Ti 7.4. – Ti 26.5.2020
Viljelytalkoot Annantalossa
Kuvaaja: Anna Puhakka
Kesällä 2020 Annantalon pihalla jatkaa kasvuaan Helsingin hauskin yhteisöpuutarha. Yhteisöpuutarha koostuu pääasiallisesti laatikkopuutarhasta, pellosta, pienestä villistä kukkaniitystä sekä mehiläispesästä. Yhteisöpuutarha on kaikille avoin paikka oppia viljelytaitoja, kasvattaa aitoa lähi- ja luomuruokaa, sekä viihtyä inspiroivassa ympäristössä.

Yhteisöpuutarhaa hoidetaan viljelytalkoilla puutarhuri Janne Länsipuron ohjauksessa. Koululuokat voivat osallistua kerran tai useammin puutarhan hoitamiseen taimien kasvatusvaiheessa ja kesäloman jälkeen. Yksi puutarhanhoitokerta kestää 1,5 tuntia (jos luokka osallistuu useamman kerran, kesto on noin yksi tunti per osallistumiskerta).
Ti 19.5. pidetään suuri istutuspäivä, jonka aikana taimia siirretään ulos kasvamaan. Taimienkasvattamisessa mukana olleet koululuokat ovat erittäin tervetulleita siirtämään taimia ulos 19.5. ja 26.5. Aikoja voi varata yhdelle luokalle vaikka kaksi peräkkäistä. Kasvatusvaiheessa mukana olleet luokat pääsevät nauttimaan työnsä tuloksista elo-syyskuussa, kun puutarhassa tehdään sadonkorjuuta ja valmistetaan ruokaa kesän aikana kasvaneista vihanneksista. Yhteisöpuutarha on aidosti koko Helsingin oma puutarha, jonka hoidosta ja antimista voi kuka nauttia.

Ilmoittautumiset viljelytalkoisiin: mirka.nokka@hel.fi

Yhteyshenkilö

Mirka Nokka
040 188 3416

Tapahtumanjärjestäjä

Annantalo

Annantalo on lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus.