Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

#teinipeili

Valokuvataiteen museon kummiluokan näyttely
To 5.3. – Su 24.5.2020
Zyrelle Antonio: Youth
Kuvaaja: Zyrelle Antonio, työ: Youth, taiteilija: Zyrelle Antonio
Vuoniityn peruskoulun 9D on Valokuvataiteen museon mediakasvatuksen kummiluokka vuosina 2017 - 2020. #teinipeili -näyttelyssä on esillä oppilaiden tuoreita, Vivian Maierin omakuvista inspiroituneita valokuvia sekä poimintoja luokan aiemmista näyttelyistä kummiluokka-vuosien varrelta.

Huom!

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Suomen valokuvataiteen museo suljetaan tiistaista 17.3.2020 lähtien koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämän lisäksi kaikki yleisötapahtumat perutaan 13.5.2020 asti.

Suomen valokuvataiteen museo avataan uudestaan, kun valtioneuvosto antaa siihen luvan. Avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Museon tilojen ollessa kiinni tuomme ja nostamme laadukkaita sisältöjämme aktiivisesti yleisön saataville sosiaalisen median kanavissamme.

Valokuvataiteen museon valokuvaan liittyviä sisältöjä etäopetuksen tueksi:

Poscastit: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/podcast

Tehtävämateriaalit:
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/tule-ja-koe/kouluille/tehtavamate...

Mobiilipelit: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/hankkeet/pelit

Tarinoita ja tietoa ja tekijänoikeusvapaita kuvia kokoelmista: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/kokoelmat

***

Omakuva on itsensä ilmaisemista. Omakuvassa voi olla mitä vain, sillä se voi olla myös taidetta. Se voi kuvastaa itseä, se voi olla sielun heijastus. Symboliikka on tärkeää. Tunne, joka kuvasta välittyy, on tärkeää.

Selfiet omakuvina merkitsevät ihmisille eri asioita. Toiset eivät ota niitä juuri lainkaan, toiset taas tilanteesta riippumatta jopa satoja päivittäin. Selfiet voivat silloin välittää tunnelmia ja reaktioita asioihin ja tilanteisiin.

Omakuvan ei kuitenkaan tarvitse olla kasvokuva. Oikeastaan kuvassa voi olla melkein mitä vain omaa itseä kuvastavaa ja heijastavaa. Myös tausta ja ympäristö ovat usein omakuvan ilmaisussa merkityksellisiä.

Näyttelyssämme halusimme tuoda esiin näkökulmiamme omaan itseemme ja oman itsemme kuvaamiseen.

Tervetuloa!

Terveisin Vuoniityn peruskoulun 9D

Näyttelyn valokuvat: Zyrelle Antonio, Joonas Ekman, Beatriz Homik, Nooa Ikkala, Miro Kaukoranta, Tatu Lauren, Otto Liikanen, Ninja Nordberg, Viivi Ojala, Annika Perkiö, Julius Pusa, Miska Rosnell, Aida SeroIina Sivula, Sisu Sonck, Topi Tanskanen, Maksim Tereshchuk, Miika Toikkanen, Ella Toivonen, Jarek Öövel

Yhdessä tekemässä: Heli Sandström (luokanvalvoja), Salla Keskinen (taiteilija ja taidepedagogi / Suomen valokuvataiteen museo), Kastehelmi Korpijaakko (museolehtori / Suomen valokuvataiteen museo), Anna Neva (graafinen suunnittelija)

Vuoniityn peruskoulun 9D (Vuosaari, Helsinki) on Valokuvataiteen museon mediakasvatuksen kummiluokka vuosina 2017 - 2020. #teinipeili -näyttelyssä esillä on oppilaiden tuoreita, Vivian Maierin omakuvista inspiroituneita valokuvia sekä poimintoja luokan aiemmista näyttelyistä kummiluokka-vuosien varrelta. Näyttely heijastelee valokuvin nuoruuden merkitsevän ajanjakson tuntoja uuden kynnyksellä.

Kummiluokkatoiminta on museon uudenlainen tapa olla läsnä kouluissa tapahtuvassa mediakasvatuksessa. Toiminnan tavoitteena on kehittää nuorten media- ja kuvanlukutaitoa, tukea oppilaiden elävää suhdetta valokuvakulttuuriin sekä mahdollistaa nuorten oman kuvakulttuurin esiintulo. Toiminta antaa myös mahdollisuuden kehittää yhdessä oppilaiden ja opettajien kanssa uusia museopedagogian ja kouluyhteistyön muotoja.

Näyttely on esillä museon Prosessi-tilassa, johon on vapaa pääsy.

Huom. Prosessi-tilassa järjestetään museon työpajoja ja kursseja, joten näyttely saattaa olla kiinni museon aukioloaikoina.

Yhteyshenkilö

Kastehelmi Korpijaakko
050 5775742

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 5.3.2020 - Su 24.5.2020 Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museon Prosessi-tila
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki