Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

PERUTTU: Arabian Kevät 2020

-rytmimusiikin opiskelijafestivaali
Ma 6. – Pe 17.4.2020
Arabian Kevät 6.-17.4.2020, Metropolian Musiikki
Rytmimusiikkifestivaalin konserteissa esiintyvät Metropolian pop/jazz-musiikin opiskelijat, opettajat ja vierailijat. Arabian Kevät tarjoaa myös mainion näköalan Metropolian laaja-alaiseen rytmimusiikin koulutukseen musiikkialasta kiinnostuneille. Tempaudu mukaan energisoivaan menoon ja bongaa tulevaisuuden tekijät jo nyt!

OHJELMA

6.4. klo 19 Djavan Songbook

Mukaansatempaavia kertosäkeitä, hienostuneita harmonioita, Koillis-Brasilian ja ja Afrikan rytmejä! Djavan (Djavan Caetano Viana) on säveltäjänä ja lauluntekijänä osa brasilialaisen musiikin suurten mestarien jatkumoa. Konsertissa kuullaan Djavanin keskeistä, soul- ja jazz-vaikutteiden maustamaa musiikkia.

7.4. klo 19 Suomipoppia!

"0n niin helppoo olla onnellinen, kun on piha ilman sadettajaa", sanoi lautturi, joka ei nähnyt tahroja paperilla sen pudottua nurmelle.

Illan aikana kuullaan uusia sovituksia ja vähemmän tunnettuja versioita suomalaisista pop- ja rock-klassikoista. Bändin jäsenet ovat koonneet ohjelmiston pääosin 2000-luvun kappaleista, jotka ovat heille itselleen erityisen merkityksellisiä. Uudesta kulmasta katsotaan muun muassa Maija Vilkkumaan, PMMP:n, J. Karjalaisen, Zen Cafén ja Olavi Uusivirran tuotantoa.

8.4. klo 19 Aarni Häkkinen Standard Time

Pasunisti Aarni Häkkisen uusi kokoonpano, kahdeksan puhaltajaa ja komppitrio, esittää Häkkisen tuoreita sovituksia jazzstandardeista. Kovatasoisessa yhtyeessä soittaa koko joukko nuoria jazztoivoja Metropolian Musiikista, Pop & Jazz Konservatoriosta ja Sibelius-Akatemian jazzosastolta.

14.4. klo 19 We Do Jazz

Akustista jazzia modernilla otteella. Konsertin ohjelmisto rakentuu yhtyeen omista sävellyksistä ja varta vasten tälle kokoonpanolle sovitetuista jazzstandardeista.

15.4. klo 19 Let´s Play Coldplay 2

Suositun Coldplay -konsertin uusi tuleminen tarjoilee hittejä hitin päälle. Keikalla kuullaan muun muassa jo klassikoiksi muodostuneet kappaleet Clocks, Politik, Fix You, Yellow ja Viva La Vida.

PERUUTETTU 16.4. klo 10 ja 11 Onni sukeltaa säveliin -lastenkonsertti

Konsertit pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään syksyllä 2020

Ensiesitys! Sanna Pelliccionin suosittuihin Onni-poika-kirjoihin perustuvassa lastenkonsertissa kuullaan aivan uusia lauluja, joita ovat yhteistyössä tehneet Metropolian varhaisiän musiikkikasvatuksen ja taiteen soveltavan käytön sekä musiikin tekemisen ja tuottamisen pääaineiden opiskelijat. Lavan valtaa lähes 20-henkinen esiintyjäjoukko!

Kohderyhmä: 3-6-vuotiaat päiväkotilaiset, 1.-luokkalaiset

Vapaa pääsy. Ilmoittaudu ennakkoon: musiikki (at) metropolia.fi

17.4. klo 19 Santeri Kaipiainen: Hehku

"Mihin täydellistä tarvitaan

jos totta olla saa?"

Hehku on kymmenosainen musiikillinen kasvukertomus, joka tarkastelee yksilön lapsuuden, nuoruuden ja aikuisuuden vuorovaikutuskokemuksia, niiden vaikutusta kehittyvään minäkuvaan sekä myötätunnon ja armollisuuden voimaa vääristyneiden käsitysten murtamisessa. Nykyjazzista, taidemusiikista, näyttämömusiikista sekä populaarimusiikin eri tyyleistä vaikutteitaan saaneen 19 soittajan kokonaisuuden on säveltänyt, sanoittanut ja orkestroinut teoksen solistina toimiva Santeri Kaipiainen.

Yhteyshenkilö

Pirjo Aittomäki
040 1954 107

Tapahtumanjärjestäjä

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolian Musiikki kouluttaa laaja-alaisia rytmi- ja klassisen musiikin ammattilaisia. Korkeatasoisissa konserteissa esiintyvät opiskelijat, opettajat ja vierailijat.

Aika ja paikka

Arabiasali
Arabiankatu 2 00560 Hki
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaiset ja opiskelijat 3,5 euroa. Ryhmän tuova opettaja ilmaiseksi konserttiin.
Kesto
60min