Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Voisiko olla toisin? -apuraha

Hakuaika 1.-31.3.2020
Su 1. – Ti 31.3.2020
Voisiko olla toisin? -apuraha on suunnattu päiväkotien toimintakulttuurin kehittämiseen
Työ: Ebeneser-säätiö
Päiväkodit, vanhempaintoimikunnat sekä lastenkulttuurin ja taiteen parissa työskentelevät - tämä apuraha on suunnattu käytännön projekteihin ja hankkeisiin, joiden tavoitteena on luoda uutta toimintakulttuuria päiväkodeille!

Apuraha varhaiskasvatuksen projekteihin, kokeiluihin ja
kehittämishankkeisiin vapaan kasvun hengessä.

Apurahaa voivat hakea työryhmät, päiväkodit, taiteilijat tai vanhempainyhdistykset käytännön hankkeisiin tai projekteihin jonkun seuraavan kriteerin mukaan:

Lapsilähtöisyys:
Hanke tekee tai tutkii toimintaa, jonka fokuksessa on lasten osallisuus ja päiväkoti lasten omana paikkana

Kulttuuri ja leikki keskiössä:
Hanke voi liittyä lasten kanssa tehtävään projektiin, esimerkiksi taiteelliseen työhön

Yhdessä tekeminen:
Hanke avaa ja laajentaa päiväkotia alueen toimijana, perheiden, lasten ja kaikkien asukkaiden yhteiseksi kohtaamisen ja tekemisen paikaksi

Apurahan perustaja on Vapaan kokeilukoulun kannatusyhdistys ry, jonka perustama päiväkoti Pakilan Lastenpaikka teki 1970 - 2017 uraa uurtavaa työtä varhaiskasvatuksen ja sen kehittämisen saralla. Pakilan Lastenpaikka perustettiin tarpeesta kehittää opetusta ja kasvatusta lasta kuunnellen, pohjalla vaikutti A.S.Neillin Summerhill-koulun ideologia vapaasta kasvatuksesta.

Vuosikymmenien aikana Pakilan Lastenpaikassa toteutettiin yhteisöllistä, lapsilähtöistä, kulttuurin ja leikin täyttämää varhaiskasvatusta yhdessä perheiden kanssa. Kiireettömyys, avoimuus, luova joustavuus ja yhdessä tekeminen olivat toiminnan kulmakiviä. Vuonna 2017 Pakilan Lastenpaikka siirtyi Helsingin Kaupungille.

Apurahan hakuaika on joka vuosi 1. - 31.maaliskuuta. Tarkemmat tiedot hausta löytyvät Ebeneser-säätiön verkkosivuilta osoitteesta www.lastentarhamuseo.fi. Hakulomake julkaistaan sivustolla 1.3.2020.

Suuruudeltaan apuraha on 4 000 € ja se voidaan myöntää yhdelle tai useammalle hakijalle.

Apurahan saajan tulee toimittaa kirjallinen ja kuvallinen selvitys hankkeesta ja sen vaikutuksista vuoden sisällä apurahan saamisesta. Selvitykset julkaistaan Ebeneser-säätiön verkkosivuilla, jotta hankkeista olisi iloa kaikille varhaiskasvatuksen kehittäjille. Apurahan saajalle annetaan mahdollisuus olla vaikuttamassa seuraavaa valintaa tehtäessä.

Yhteyshenkilö

Taina Sillanpää
0503070705

Tapahtumanjärjestäjä

Ebeneser-säätiö | Lastentarhamuseo

Ebeneser-säätiö tukee varhaiskasvatusta ja vanhemmuutta mm. rahoittamalla varhaiskasvatuksen tutkimusta ja tarjoamalla koulutusta. Museotyön kautta ylläpidetään lastentarhatyön kulttuurihistoriallista merkitystä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Su 1.3.2020 00:01 - Ti 31.3.2020 23:59Lataa kalenteriisi
Lastentarhamuseo
Helsinginkatu 3-5, 00500 Helsinki