Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Romantikot Louise, Franz ja Ethel

-orkesterikonsertti
Su 15.3.2020 15:00
Romantikot Louise, Franz ja Ethel -orkesterikonsertti 15.3.2020 Metropoliassa

Turun ja Tampereen ammattikorkeakoulujen sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijaorkesterien yhteiskonsertissa soivat romantiikan ajan ja tyylisuunnan teokset. Konsertin johtaa Markus Yli-Jokipii.

Ohjelma

Franz Schubert: Sinfonia h-molli "Keskeneräinen"
Louise Farrenc: Overture 2 Es-duuri
Ethel Smyth: Serenade

Sigyn Sinfonietta
Pyynikki Sinfonia
Metropolia Orkesteri

Kapellimestari Markus Yli-Jokipii

Louise Farrenc

Ranskalaisen Louise Farrencin (1804–1875) vauhdikas Orkesterialkusoitto nro 2 Es-duuri vuodelta 1834 vetää vertoja mille tahansa saman aikakauden orkesteriteokselle. Pariisin konservatorion pianonsoiton professorina toiminut Farrenc sävelsi piano- ja kamarimusiikin lisäksi kolme sinfoniaa ja kaksi alkusoittoa.

Ethel Smyth

Englantilaisen Ethel Smythin (1858–1944) laaja sävellystuotanto sisältää muun muassa oopperoita, konserton viululle ja käyrätorvelle, Messun sekä Serenadin. Smyth opiskeli sävellystä Leipzigin konservatoriossa ja liikkui taiteilijapiireissä, joissa tutustui muun muassa Brahmsiin, Tsaikovskiin, Dvorakin ja Griegiin. Serenadi (1890) säveltäjän tuotannon alkupäästä on sinfoninen teos, joka tuntee perinteensä, mutta esittelee persoonallisen ja ilmaisuvoimaisen säveltäjän. Säveltäjäuransa ohella aktiivisesti naisten äänioikeutta vaatineessa suffragettiliikkeessä toiminut Dame Ethel Smyth oli Britannian ensimmäinen aateloitu naissäveltäjä.

Franz Schubert

Itävaltalainen Franz Schubert (1797–1828) on yksi länsimaisen musiikin historian keskeisimmistä säveltäjistä, jonka tuotanto sisältää muun muassa sinfonioita, oopperoita, kamari- ja pianomusiikkia sekä yli 600 liediä. Schubert aloitti h-molli-sinfoniansa säveltämisen 1822, mutta teoksesta valmistui lopullisesti vain kaksi ensimmäistä osaa. Schubertin “Keskeneräinen sinfonia” on kuitenkin yksi romanttisen ohjelmiston rakastetuista klassikoista varsinkin lyyristen melodioittensa vuoksi.

Yhteyshenkilö

Pirjo Aittomäki
040 1954 107

Tapahtumanjärjestäjä

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Metropolian Musiikki kouluttaa laaja-alaisia rytmi- ja klassisen musiikin ammattilaisia. Korkeatasoisissa konserteissa esiintyvät opiskelijat, opettajat ja vierailijat.

Aika ja paikka

Helsingin Konservatorion konserttisali
Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Liput koululaisryhmille ja koulujen kautta konserttiin tuleville ja ilmoittautuville lapsille ja nuorille 5 euroa / hlö. Edellyttää ennakkoilmoittautumista, jonka voi tehdä osoitteeseen musiikki (a)metropolia.fi.
Kesto
90min