Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Aikamatka Päivä maalla

Miten maaseudulla elettiin ennen?
Ma 10.8. – Pe 4.9.2020
Piika tanssii ulkona lapsiryhmän kanssa
Kuvaaja: Aikamatkan työryhmä
Suosittu aikamatka Päivä maalla on draamaleikki, jossa osallistujat saavat, leikin siivin, siirtyvä ajassa taaksepäin tapaamaan Knusbackan maalaistalon entisajan väkeä. Lapset saavat vanhanaikaisiin pukuihin pukeutuneina myös vanhanaikaiset nimet ja osallistuvat talon töihin kuten pyykkäämiseen ja siivoamiseen. Lisäksi he saavat keskustella talonväen kanssa erilaisista kansanuskomuksista ja osallistuvat talon väen johdolla myös lauluihin, leikkeihin ja ruokailuun.

Aikamatkan kesto on n. 2 tuntia ja se on suunnattu päiväkodeille, esikouluille ja peruskoulun ensimmäisille luokille. Aikamatka on sovellettavissa myös aikuisryhmille.

Aikamatkan tavoitteena on antaa lapsille kokonaisvaltainen kuva tietystä aikakaudesta ja sen olosuhteista sekä arvoista.

Aikamatka ei ole perinteinen teatteriesitys yleisölle vaan pohjana on valmis rakenne ja tarina. Yleisö osallistuu esitykseen aktiivisesti ja elämys luodaan yhdessä osallistujien kanssa. Leikki, mielikuvitus, eläytyminen sekä kuuntelu ja käsin tekeminen ovat avaintekijöitä aikamatkalla.

Aikamatkoja järjestetään 2 kertaa päivässä Knusbackan maalaistalolla.
Huom! Aikamatkat siirtyvät koronavirustilanteen vuoksi syksylle 2020 ja pidetään viikoilla 33 ja 36. Olemme yhteydessä kaikkiin aikamatkoja varanneisiin.

Aikamatkoja on suomeksi ja ruotsiksi: En dag på landet

Enintään 20 - 25 osallistujaa / aikamatka ja ryhmä.

Aikamatkan hinta on 350 euroa / aikamatka ja ryhmä. Kaksi aikamatkaa 650 euroa.

Osoite: Herttoniemen kartano (Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki).
Sinne matkustaa helposti ottamalla metron Herttoniemeen, jonka jälkeen n. 10 min. kävelymatka tai matka bussilla nro 84-89 kartanolle.

Järjestäjä: Föreningen för Drama Och Teater, DOT ry.

Tiedustelut: kontakt(at)dotdot.fi

Tervetuloa mukaan seikkailuun!

Kiitämme: Svenska odlingens vänner i Helsinge r.f, Pesuheikki Oy, Ravintola Wanha Mylly

Yhteyshenkilö

DOTin tuotantokoordinaattori

Tapahtumanjärjestäjä

DOT

Föreningen för Drama Och Teater, DOT r.f., är ett dramapedagogiskt kompetenscenter som sedan år 2006 erbjudit bl.a. undervisning i drama och teater, museipedagogiska tidsresor och Theatre In Education-program (TIE/TIU) för alla åldrar.  DOT r.f. består av dramapedagoger, skådespelare och andra yrkesverksamma inom teater och pedagogik. Vi utvecklar nya metoder och samarbetsprojekt där tillämpad drama, pedagogik och samhällsutveckling möts.  DOT r.f. arrangerar dramaundervisning för barn och unga, som en del av skolundervisningen och som fritidsverksamhet. Därtill ordnas fortbildning i drama för bl.a. lärare och andra vuxna.  I samarbete med teatrar och museer planerar och genomför vi publikarbete och tidsresor. Företag erbjuder vi t.ex. verkstäder och kurser, ofta med fokus på arbetsplatstrivsel. För seniorer erbjuds olika former av föreställningar och verkstäder. ***** Föreningen för Drama Och Teater, DOT ry, on draamapedagogeista, näyttelijöistä, opettajista, ohjaajista ym. teatterin ja koulutuksen parissa työskentelevistä henkilöistä koostuva yhdistys, joka järjestää esityksiä, jatkokoulutusta ja räätälöityjä ohjelmia kouluille, teattereille ja muille organisaatioille.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 10.8.2020 09:00 - Pe 4.9.2020 14:00Lataa kalenteriisi
Herttoniemen kartano
Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki