Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Tidsresan En dag på landet

Hur levde man på landet förr?
Ma 10.8. – Pe 4.9.2020
En piga dansar ute med en barngrupp
Kuvaaja: Arbetsgruppen för tidsresan
Välkommen med på en tidsresa till Knusbacka bondgård i Hertonäs! Den populära tidsresan "En dag på landet" är en dramalek som genom lekens magi tar deltagarna tillbaka i tiden till Knusbacka gård där barnen träffar folket på gården livs levande. Deltagarna förflyttas bakåt i tiden, får gammaldags namn och kläder och får hjälpa till med sysslorna på gården. Barnen får t.ex. byka och städa på gammalt sätt, lyssna på historier om folktro som personerna berättar, smaka på en bit mat och leka sånglekar från förr i tiden. Allt detta i en äkta allmogemiljö på Knusbacka gård i Hertonäs.

Tidsresan tar ca 2 timmar och är riktad till barn (från 4 år) i daghem, förskola och lågstadiets lägre klasser. Tidsresan passar även för vuxengrupper.

Tidsresans målsättning är att ge barn ett historiskt perspektiv och en allsidig bild av en viss tidsperiod i ”förr i tiden”, samt att ge barnen förståelse för och insikter i gångna tiders värderingar och levnadsförhållanden.

En tidsresa är inte en traditionell teaterföreställning inför publik. Strukturen och berättelsen bildar tidsresans grund. Själva upplevelsen skapas tillsammans med ”publiken” som deltar aktivt i berättelsen i interaktion med karaktärerna och genom konkreta sysslor där deltagarna får arbeta med sina händer. Lek, inlevelse och fantasi utgör stommen i tidsresan.

Tidsresorna arrangeras två gånger per dag på Knusbacka bondgård.
OBS! pga Coronaviruset flyttar vi tidsresan till hösten 2020. Den ordnas då under vecka 33 och 36. Vi är i kontakt med alla som bokat en tidsresa till våren 2020.

Tidsresan ordnas också på finska: Päivä maalla

Max. 20 - 25 deltagare/ tidsresa och grupp.
Subventionerat pris 350 euro / tidsresa och grupp. Ifall ni bokar två tidsresor är priset sammanlagt 650 euro.

Adress: Hertonäs gård (Borgbyggarvägen 12, 00810 Helsingfors)
Man tar sig dit enkelt genom att ta metro till Hertonäs, och sedan ta buss eller gå en 10 minuters promenad.

Arrangör: Föreningen för Drama och Teater, DOT r.f.
I samarbete med Svenska Odlingens vänner i Helsinge

Förfrågningar: kontakt(at)dotdot.fi

Välkomna med på äventyr!

Läs mer här: www.dotdot.fi

Yhteyshenkilö

DOTs projektkoordinator

Tapahtumanjärjestäjä

DOT

Föreningen för Drama Och Teater, DOT r.f., är ett dramapedagogiskt kompetenscenter som sedan år 2006 erbjudit bl.a. undervisning i drama och teater, museipedagogiska tidsresor och Theatre In Education-program (TIE/TIU) för alla åldrar.  DOT r.f. består av dramapedagoger, skådespelare och andra yrkesverksamma inom teater och pedagogik. Vi utvecklar nya metoder och samarbetsprojekt där tillämpad drama, pedagogik och samhällsutveckling möts.  DOT r.f. arrangerar dramaundervisning för barn och unga, som en del av skolundervisningen och som fritidsverksamhet. Därtill ordnas fortbildning i drama för bl.a. lärare och andra vuxna.  I samarbete med teatrar och museer planerar och genomför vi publikarbete och tidsresor. Företag erbjuder vi t.ex. verkstäder och kurser, ofta med fokus på arbetsplatstrivsel. För seniorer erbjuds olika former av föreställningar och verkstäder. ***** Föreningen för Drama Och Teater, DOT ry, on draamapedagogeista, näyttelijöistä, opettajista, ohjaajista ym. teatterin ja koulutuksen parissa työskentelevistä henkilöistä koostuva yhdistys, joka järjestää esityksiä, jatkokoulutusta ja räätälöityjä ohjelmia kouluille, teattereille ja muille organisaatioille.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 10.8.2020 09:00 - Pe 4.9.2020 14:00Lataa kalenteriisi
Hertonäs gård
Borgbyggarvägen 12, 00810 Helsingfors