Gustafsson&Haapoja: Museum of Becoming

Ti 2.6.2020 – Ma 11.1.2021
Museum_of_Becoming
Kuvaaja: Terike Haapoja
Laura Gustafssonin ja Terike Haapojan näyttelyssä etsitään uudenlaista tapaa olla ihmisenä maailmassa.

Laura Gustafssonin ja Terike Haapojan näyttelyssä tutkitaan uudenlaisia tapoja ajatella ihmistä ja tämän suhdetta ympäristöön, toisiin lajeihin ja tulevaisuuteen. Suurikokoisia videoinstallaatioita sisältävä näyttely soveltuu yläkoululaisille ja 2. asteen opiskelijoille.

Näyttely rakentuu kolmesta osasta. Museum of Nonhumanity – Epäihmisyyden museo on kuvitteellinen, ihmisen ja eläimen välisen eronteon väkivaltaiselle historialle omistettu museo. Remrants – Jäämistö tarkastelee ihmisen haurautta. Becoming – videoteoksessa etsitään uusia, kestävämpiä tapoja elää osana maailmaa.

Tarjoamme näyttelyyn oppimateriaalin. Oppimateriaali liittyy kolmiosaisen näyttelyn ensimmäiseen osaan, Epäihmisyyden museoon. Kokonaisuus sisältää keskustelu-, pohdinta- ja kirjoitustehtäviä, jotka liittyvät käsitteisiin "museo", "näyttely", "toiset" ja "minä". Nynnyt -kuraattoriduon tuottama oppimateriaali on hyödynnettävissä myös ilman museokäyntiä. Oppimateriaali on tarjolla suomeksi ja ruotsiksi.

Koululaisryhmät voivat varata näyttelyyn opastuksen (25 €).

Yhteyshenkilö

(09) 310 87003 ma–to klo 9–12 ja 13–15

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 2.6.2020 11:00 - Ma 11.1.2021 19:00Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki www.hamhelsinki.fi