Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Pinokkio, musiikillinen seikkailunäytelmä

Ma 25. – To 28.5.2020
Pinokkio
Kuvaaja: Anna Jaanisoo, työ: Pinokkio
Tervasaaren amfiteatterissa kesällä 2020 seikkailee pieni puinen nukke, jonka oli kovin vaikea puhua totta. "Pinokkio kertoi valheen toisensa perään ja mitä enemmän hän valehteli, sitä pitemmäksi hänen nenänsä kasvoi. Pinokkio oli pulassa."

Klassikkosadun Pinokkio on kirjoittanut italialainen Carlo Collodinin alunperin Roomassa ilmesyvää lasten lehteä varten. Tarinat yhdistettiin kirjaksi vuonna 1888. Pinokkio-satu kertoo puisesta nukesta, joka epätoivoisesti halusi olla oikea lapsi.

Ihmiset ovat pohtineet totuuden kysymystä iät ja ajat. Onko valkoinen valhe toisinaan parempi kuin alaston totuus? Mitä jos totuus satuttaa kuulijaa? Entäpä jos mielikuvitus vaan on niin vilkas, että itsekin puolittain uskoo omiin taruihinsa?

Pinokkio tutkii kesän 2020 musiikillisessa lastennäytelmässään kysymyksiä valheesta ja totuudesta lasten näkökulmasta katsottuna, mielikuvitusta ja huumoria unohtamatta. Klassiseen satuun perustuva tarina kuljettaa katsojat mukanaan seikkailuun, jonka moottorina toimii vanhemmanrakkaus. Näytelmä on sovitettu sopimaan myös aivan pienimmille katsojille.

HIT Helsinki on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka tarjoaa hyvät puitteet lastennäytelmän esittämiseen kesällä Tervasaaressa. Teatteri on nyt tehnyt jo kahdeksan vuotta lasten kesäteatteria ja se on lastenkulttuurin vakiintunut toimija.

Kesän 2020 erikoistuutena, katsomo katetaan, joten sääolosuhteet eivät kovin paljoa vaikuta katsomiskokemukseen.
Tervasaari on mainio retkikohde! Sen laajoilla nurmialueilla on kiva viettää kesäpäivää vaikka piknikin tai pallopelien merkeissä!

Yhteyshenkilö

Pauliina Alanko
0400 664 799

Tapahtumanjärjestäjä

HIT Helsinki

HIT Helsinki on ammattiteatterikollektiivi, joka valmistaa esityksiä eri kohderyhmille. Lapsille ja nuorille suunnattua esitystoimintaa löytyy kesäisin Tervasaaresta, sekä kiertävät lasten ja nuorten esitykset.

Aika ja paikka

HIT Helsinki
Tervasaaren amfiteatteri, Tervasaarenkannas, 00170 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Ryhmähinta min 10 lasta, 8 €/lapsi. Ryhmän mukana kulkevat aikuiset ilmaiseksi. Normaalihinta 14 €
Kesto
50min