Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Anne F

Kantti - Nuorten Kansallisteatteri esittää
To 7. – Ti 19.5.2020
Anne F
Kuvaaja: Katri Naukkarinen
Anne F on tavallinen teini-ikäinen tyttö. Tavallisia unelmia, tavallisia ihastumisia, iloa, surua ja suuria toiveita avoimen tulevaisuuden edessä. Anne vain sattuu elämään aikana, jossa viha hänen kansaansa kohtaan johtaa järkyttäviin tekoihin. Kun suomalainen opettaja antaa koululuokalleen tehtäväksi lukea Anne Frankin päiväkirjan, maailmanhistoria herää eloon 2020-luvun Suomessa.

Anne Frankin päiväkirjaan pohjautuva teatteriesitys tuo näyttämölle Nuorten Kansallisteatterin elinvoimaisen tulkinnan maailmankirjallisuuden kenties sydäntäsärkevimmästä tositarinasta. Se kertoo teini-ikäisestä tytöstä ja hänen perheestään, jotka joutuvat elämään piilossa vainoajiltaan. Ketkä voisivat auttaa heitä? Surun ja tuskan alta nousee esiin nuoruuden valloittava elämänilo ja lakkaamaton toivo paremmasta maailmasta. Esitys herättää myös pohtimaan, kuka tai ketkä ovat tämän päivän annefrankeja.

Anne Frank (1929‒1945) oli yksi juutalaisten kansanmurhan kuuluisimmista uhreista. Hänen päiväkirjansa on tunnetuin uhrin kirjoittama aikalaiskuvaus natsihallinnon ajan juutalaisvainoista. Siinä hän kuvaa kokemuksiaan piilopaikassa aikana, jolloin saksalaisjoukot miehittivät Alankomaita.

Voita Anne F -liput itsellesi ja kolmelle kaverillesi ‒ tulossa #befrank-instakisa helmikuussa. Seuraa @kanttiteatteri

Esitystä suositellaan yli 13-vuotiaille.

Ensi-ilta Omapohjassa 7.5.2020

Rooleissa
Kantti-nuortenryhmä: Eetu Alppi, Isadora Brown, Tepa Ennoila, Saima Haapasalo, Jalmari Honka, Kari Huotari, Aava Hyyti, Rihaam Juwaisir, Ronja Kalenius, Julianna Kauhaniemi, Lilja Kervinen, Ruut Kuittinen, Iiris Latva-Somppi, Nidal Manla, Matias Mäkitalo, Kerttu Nikkilä, Saimi Raassina, Osla Räisänen, Luukas Sihvonen ja Emil Westerberg

Ohjaus ja sovitus Satu Linnapuomi
Alkuteos Anne Frank
Suomennos Otto H. Frankin ja Mirjam Presslerin toimittaman alkuteoksen pohjalta Anita Odé
Lavastus ja pukusuunnittelu Sanna Levo
Valosuunnittelu Ville Virtanen
Aänisuunnittelu Jani Peltola
Koreografia Moona Nevalainen
Musiikki ja musiikin harjoitus Jussi-Pekka Parviainen
Naamioinnin suunnittelu Minttu Minkkinen
Dramaturgi Eva Buchwald
Ohjaajan assistentti Taneli Nordberg ja Tepa Ennoila

Yhteyshenkilö

Ryhmämyynti
010 7331 332

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen Kansallisteatteri

Kansallisteatterin neljällä näyttämöllä on valittavana monipuolinen ohjelmisto. Näytelmiin liittyy usein työpajoja ja oheismateriaalia opettajien käyttöön.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi To 7.5.2020 19:00 - Ti 19.5.2020 22:00Lataa kalenteriisi
Suomen Kansallisteatteri
Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki