Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Muotoilupaja: Tulevaisuuden keräilyesine

Esine, arvot ja mielikuvat
Ma 13.1. – Ma 16.3.2020
Prototyyppi Karhu Balance juoksukengistä.
Kuvaaja: Paavo Lehtonen, työ: Prototyyppi Karhu Balance juoksukengistä.
Suomessa muotoilun perinne on tärkeä ja hyvän muotoilun arvostus elää kulttuurissamme. Monia suomalaisen muotoilun juhlittuja esineitä Sarpanevan lasiteoksista Karhun lenkkareihin käytetään laajasti – ja myös kerätään.

Muotoilupajassa pohditaan, mistä esineiden arvo syntyy ja miksi joistain esineistä tulee himoittuja. Mikä merkitys on esimerkiksi esineen laadulla, estetiikalla, symboliarvolla tai brändillä? Muotoilupajassa opitaan katsomaan meitä ympäröivää esinemaailmaa eri käyttäjäryhmien näkökulmasta. Käynnin aloittaa keskusteleva tutustuminen näyttelyyn oppaan johdolla, jonka jälkeen muotoilupajassa suunnitellaan uusi haluttava esine ja sen brändi.

Yhteyshenkilö

Designmuseon info
09 6220 540

Tapahtumanjärjestäjä

Designmuseo

Designmuseo on valtakunnallinen muotoilun erikoismuseo. Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, tutkii muotoilualan historiaa ja kehitystä sekä esittelee muotoilusta kertovia näyttelyitä Suomessa ja maailmalla. Kouluille museo tarjoaa monipuolisuutta oppimisympäristöihin. Muotoilun ammattikäytännöt ja muotoilukasvatus on toimintamme keskiössä. Designmuseossa tutustutaan muotoiluun itsenäisesti tai oppaan johdolla. Museo järjestää myös runsaasti muotoiluun liittyviä tapahtumia ja mahdollisuuksia tavata muotoilijoita. Kouluja varten löytyy tila Studio koulujen työpajoihin, tehtäviin, aineistojen tutkimiseen ja eväiden syömiseen . Järjestämme tänäkin lukukautena koululaisryhmille mahdollisuuden tutustua näyttelyihin tiistaisin jo klo 9 alkaen. Ennakkoilmoittautuminen info@designmuseum.fi. Ryhmät ovat tervetulleita vierailemaan myös muina museon aukioloaikoina (1.9.–31.5. ke-su klo 11-18, 1.6.-31.8. ma-su klo 11-18).

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 13.1.2020 10:30 - Ma 16.3.2020 11:26Lataa kalenteriisi
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ajassa nyt
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
60€ / ryhmä (pääsymaksu sisältyy hintaan)- Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy museoon.
Kesto
90min