Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Pernilla Gynt

esitys + tehtäväpaketti
To 13.2. – La 28.3.2020
Teatteri Jurkka, Pernilla Gynt
Kuvaaja: Marko Mäkinen
Voiko koskaan olla aito, jos tavoittelee suosiota? Kun totuudella ei saa ihailua osakseen, on aika venyttää rajoja ja tubettaa itsensä tähtiin.

Pernilla Gynt on kotimainen kantaesitys, joka ammentaa inspiraationsa Henrik Ibsenin klassikkoteoksesta Peer Gynt. Esityksessä alkuperäisteoksesta tutut aiheet, kuten ihmismielen egoismi, identiteetin häilyvyys ja totuuden muokkaaminen oman edun mukaiseksi on modernisoitu esityksessä 2020-luvulle tubettajien maailmaan. Heillä pätee sääntö numero yksi: ole oma itsesi. Mutta miten olla itse itselleen kylliksi, jos tilaajamäärät eivät kasva, eivätkä tykkäykset riittävästi lisäänny? Pernilla Gynt on isänsä kanssa asuva maanisesti maineeseen ja mammonaan pyrkivä tubettaja, jonka tarinan käänteissä uskoa koetellaan moneen otteeseen.

Pernilla tulee, oletko valmis!

Näyttämöllä: Jukka Peltola ja Pinja Hahtola

Käsikirjoitus: Pinja Hahtola
Ohjaus: Sini Pesonen
Lavastus ja puvustus: Tinja Salmi
Valo- ja videosuunnittelu: Pietu Pietiäinen

OPETTAJAN TEHTÄVÄPAKETTI:
Paketti sisältää erityyppisiä tehtäviä, joiden avulla oppilaat pääsevät tutustumaan Henrik Ibsenin ja alkuperäistekstin Peer Gynt lisäksi myös esityksen keskeisiin, ajattomiin ja ajankohtaisiinkin teemoihin kuten ihmismieli, egoismi, identiteetti, totuuden muokkaaminen sekä maineen ja suosion tavoittelu – erityisesti sosiaalisessa mediassa ja tubekanavilla.

Yhteyshenkilö

Teatteri Jurkka
09 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opettajat saavat tehtäväpaketin maksutta käyttönsä esityksen yhteyteen. Opiskelijaliput Teatteri Jurkan esityksiin maksavat à 16 euroa. Ryhmän kanssa saapuvan opettajan lippu on maksuton. Lisätiedot ja koulujen ryhmävaraukset: teatteri@jurkka.fi (09) 135 6165