Kekäläinen & Company: If I Would Lose My Voice

Su 16. – Ma 17.8.2020
Kekäläinen & Company: If I Would Lose My Voice (kuva:Uupi Tirronen)
Kuvaaja: Uupi Tirronen, työ: If I Would Lose My Voice, taiteilija: Kekäläinen & Company
Koreografi Sanna Kekäläisen uusi teos kommentoi ihmisen peruuttamatonta vaikutusta biosfääriin.

Kekäläinen & Companyn uusi kantaesitys If I Would Lose My Voice on unohtumaton näyttämöteos, joka havainnoi ihmisen vaikutusta maapallon muutokseen. Teos tarjoaa ajatuksia herättävän näkemyksen nykymaailman tilaan ja siihen, kuinka ihmisen toiminta on muuttamassa luontoa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Viime vuosina yleistyneen käsityksen mukaan maapallolla on siirrytty kokonaan uuteen geologiseen aikakauteen, antroposeeniin, jossa ihminen vaikuttaa maapallon geologiaan, ekosysteemeihin ja ilmastoon ennennäkemättömällä tavalla.

Kansallisteatterin näyttämö on kuvitteellinen paikka, jossa hahmotetaan ja havainnoidaan tätä uutta aikakautta taiteen keinoin. Olemme hyväksikäyttäneet maata ja vähitellen tämän seurauksena allamme on alkanut elää toinen maa, joka nyt kapinoi.

Kekäläinen & Companyn on perustanut koreografi Sanna Kekäläinen, joka on nykytanssin kiistaton edelläkävijä Suomessa. Urallaan hän on luonut yli 70 näyttämöteosta, joita on esitetty niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Teoksessa puhutaan englantia.

Esitykset Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä:
16.8. klo 19 (ENSI-ILTA)
17.8. klo 19

Yleisökeskustelu Suurella näyttämöllä näytännön jälkeen maanantaina 17.8.

Esiintyjät: Andrius Katinas, Sanna Kekäläinen ja Janne Marja-aho
Käsikirjoitus, teksti, ohjaus ja koreografia: Sanna Kekäläinen
Äänisuunnittelu: Antti Nykyri
Valosuunnittelu: Anniina Veijalainen

Yhteyshenkilö

Katja Tolonen
0504922017

Tapahtumanjärjestäjä

K&C Kekäläinen & Company

K&C - Kantaaottavaa nykytanssia K&C Kekäläinen & Companyn missio on edistää tanssitaidetta älyllisenä taidemuotona, jolla on valtava poeettinen ja poliittinen potentiaali. Teatterin perustaja on koreografi-tanssija Sanna Kekäläinen. Hänen teoksensa laajentavat käsitystä tanssiteoksesta yhdistäen filosofiaa, sukupuolen problematiikkaa, feminismiä, tekstejä sekä konseptuaalista ajattelua vahvasti fyysiseen ja ainutlaatuiseen liikekieleen. Kansainvälinen dialogi on elintärkeää K&C:lle. Perustamisestaan 1996 lähtien teatterin teoksia on esitetty laajasti myös ulkomailla ja teatteria on luonnehdittu rohkeaksi, ajatuksia herättäväksi ja tinkimättömän korkealaatuiseksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Aika ja paikka

Suomen Kansallisteatteri
Läntinen Teatterikuja 1, 00100 Helsinki

Varaustiedustelu

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Liput yli 10 hengen opiskelijaryhmille hintaan 15 euroa/hlö (norm. 18-38 euroa). Opiskelijaryhmän mukana tuleva opettaja saa lipun 8 eurolla.
Kesto
90min