Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Sontiainen - balladi koti-ikävästä

Uutta kotimaista musiikkiteatteria!
Ti 8.9. – Ti 17.11.2020
Sontiainen - balladi koti-ikävästä © Topi Raulo
Kuvaaja: Topi Raulo
Teatteri Avoimet Ovet astuu Amerikan laivaan! Tositarinaan perustuva esitys on amerikansuomalaiseen kansanmusiikkiin pohjaava ja amerikansuomalaisten siirtolaisten kohtaloja käsittelevä teatteriesitys.

Erinomaiset arvostelut keväällä saanut Sontiainen – balladi koti-ikävästä saa ansaitsemansa jatko-kauden Teatteri Avoimien Ovien ohjelmistossa syyskaudella 2020. Amerikansuomalaiseen kansanmusiikkiin pohjautuva teos avaa kodin kaipuun kollektiivista kokemusta ja muistuttaa oman siirtolaisuushistoriamme vaiheista vuosisadanvaihteessa. Sontiaisessa kuullaan Lännen-Jukan musiikkia ja hänen esitystä varten säveltämää uutta tuotantoa.

Sontiainen – balladi koti-ikävästä on ensimmäinen amerikansuomalaista musiikkiperinnettä ja kohtaloita käsittelevä näyttämöteos Suomessa. Esitys kertoo tositarinan Pohjanmaalta Pohjois-Amerikkaan muuttaneesta siirtolaisesta Tom Sukasesta (Aarni Kivinen) ja hänen ponnisteluistaan kohti unelmiaan ja parempaa elämää. Sontiainen on komedia, jossa on traagisia elementtejä, mutta se on myös ajankohtainen puheenvuoro yhteiskuntamme siirtolais- ja pakolaiskysymyksiin.

Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Hanna Kirjavainen. Lavalla nähdään maamme eturivin muusikkonäyttelijät Aarni Kivinen, Johanna Koivu, Pekka Lehti, Juha Pulli ja Anna-Riikka Rajanen.

Historiallisen ajankuvansa ja yhteiskunnallisen tematiikkansa takia esitys sopii hyvin yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijaryhmille, esimerkiksi osaksi äidinkielen, musiikin, historian tai yhteiskuntaopin opetusta.

Yhteyshenkilö

Teatterin lipunmyynti / Salla Hokkanen
09 4342510

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Avoimet Ovet

Teatteri Avoimien Ovien toimintamallin tavoitteena on tuottaa sisällöllisesti ja taiteellisesti korkeatasoisia, ajatuksia herättäviä draamaproduktioita, jotka vastaavat manifestiimme – tunne, aisti, oivalla. Ohjelmistoprofiilia rikastutetaan musiikkivierailuilla, runoilloilla ja keskustelutilaisuuksilla.

Aika ja paikka

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijat: normaaliesitykset 20 € perjantai-esitykset 15 € lauantai / teosesittely-esitykset 25 € Opettajat opiskelijaryhmän (min. 20 opiskelijaa) ryhmän mukana 0 €.
Kesto
150min