Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Sontiainen - balladi koti-ikävästä

Uutta kotimaista musiikkiteatteria!
Ti 4.2. – To 23.4.2020
Sontiainen - balladi koti-ikävästä © Topi Raulo
Kuvaaja: Topi Raulo
Teatteri Avoimet Ovet astuu Amerikan laivaan! Tositarinaan perustuva esitys on amerikansuomalaiseen kansanmusiikkiin pohjaava ja amerikansuomalaisten siirtolaisten kohtaloja käsittelevä teatteriesitys.

Teatterin kevään 2020 tuotanto on Sontiainen ‒ balladi koti-ikävästä. Se on amerikansuomalaiseen kansanmusiikkiin perustuva musiikkiteatteriesitys, joka kertoo tositarinan suomalaisesta siirtolaisesta Tom Sukasesta ja sisusta, jonka avulla hän kaiken menetettyään rakentaa laivan keskelle preeriaa ja raahaa sen vesireittien varrelle purjehtiakseen takaisin koti-Suomeen. Sukanen kastaa laivan Sontiaiseksi uutteran koppakuoriaisen mukaan. Tragikoominen ja rouhea Sontiainen ‒ balladi koti-ikävästä on ensimmäinen amerikansuomalaista musiikkiperinnettä ja kohtaloita käsittelevä näyttämöteos Suomessa. Sukanen ja laiva ovat vertauskuva kaikille vaeltajille, kaipaajille, vieraudelle ja sille, mitä on kantaa ylisukupolvista ulkopuolisuuden taakkaa.

Esitys on uutta kotimaista musiikkiteatteria, jonka musiikkina kuullaan muun muassa Lännen-Jukkana tunnetun J. Karjalaisen sovituksia vanhoista amerikansuomalaisista kansanmusiikkikappaleista sekä hänen esitystä varten säveltämää uutta materiaalia! Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Hanna Kirjavainen. Lavalla nähdään maamme eturivin muusikkonäyttelijät Aarni Kivinen, Johanna Koivu, Pekka Lehti, Juha Pulli ja Anna-Riikka Rajanen.

Historiallisen ajankuvansa ja yhteiskunnallisen tematiikkansa takia esitys sopii hyvin yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijaryhmille, esimerkiksi osaksi äidinkielen, musiikin, historian tai yhteiskuntaopin opetusta.

Yhteyshenkilö

Teatterin lipunmyynti / Elsa Levo
09 4342510

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Avoimet Ovet

Teatteri Avoimien Ovien toimintamallin tavoitteena on tuottaa sisällöllisesti ja taiteellisesti korkeatasoisia, ajatuksia herättäviä draamaproduktioita, jotka vastaavat manifestiimme – tunne, aisti, oivalla. Ohjelmistoprofiilia rikastutetaan musiikkivierailuilla, runoilloilla ja keskustelutilaisuuksilla.

Aika ja paikka

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijat: normaaliesitykset 20 € perjantai-esitykset 15 € lauantai / teosesittely-esitykset 25 € Opettajat opiskelijaryhmän (min. 20 opiskelijaa) ryhmän mukana 0 €.
Kesto
150min