Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Rakastaja

Esitys + tehtäväpaketti
Pe 17.1. – La 4.4.2020
Teatteri Jurkka, Rakastaja
Kuvaaja: Marko Mäkinen
Harold Pinterin Rakastaja on valtaa ja parisuhderakkautta käsittelevä kamarinäytelmä, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi vaikuttaa.

Yksi makuuhuone ja kaksi maailmaa, jotka sekoittuvat. Harold Pinterin Rakastaja on valtaa ja parisuhderakkautta käsittelevä kamarinäytelmä, jossa mikään ei ole sitä, miltä aluksi vaikuttaa. Lauri Tilkanen ja Milla Kangas ottavat jälleen Jurkan huoneen haltuun, otteeseen, joka värisyttää ja hämmentää.

Sarah ja Richard ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta. Richard lähtee aamuisin töihin ja pelaamaan työpäivän jälkeen tennistä, jotta Sarahille jää tarpeeksi aikaa juoda teetä rakastajansa kanssa heidän yläluokkaisessa kodissaan. Eräänä iltana Richard tulee kuitenkin sovittua aikaisemmin kotiin ja löytää jotain rakastajalle kuuluvaa. Kaksi erillään pidettyä maailmaa alkavat sekoittua toisiinsa.

Rakastaja käsittelee ihmissuhteisiin liittyvän vallan lisäksi kipeän tunnistettavia vapauden, halun ja muutoksen teemoja, jotka jokainen sukupolvi ja pariskunta joutuu ratkaisemaan omakohtaisesti uudestaan. Kuinka säilyttää intohimo ja vapaus muuttua pitkässä parisuhteessa? Kuinka sovittaa erilaiset halut, tarpeet ja fantasiat? Miten päästä niin kauas toisesta, että voi oikeasti nähdä hänet?

Näyttämöllä: Milla Kangas, Lauri Tilkanen
Ohjaus: Essi Rossi
Suomennos: Juha Siltanen
Skenografia: Aino Koski
Äänisuunnittelu: Pauli Riikonen
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

OPETTAJAN TEHTÄVÄPAKETTI:
Tehtäväpaketin avulla oppilaat pääsevät tutustumaan Nobel-palkittuun Harold Pinteriin näytelmäkirjailijana sekä keskeisesti kyseiseen esitykseen liittyviin tyyleihin ja teemoihin kuten alateksti, mielikuvitus, valta, rajat ja ihmissuhteiden erilaiset roolit.

Yhteyshenkilö

Teatteri Jurkka
09 135 6166

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Jurkka

Suomen ainoa ammattihuoneteatteri, Teatteri Jurkka, on toiminut samassa huoneessa Helsingin Kruununhaassa vuodesta 1954. Jurkka on jotakin ainutlaatuista suurten laitosteattereiden hallitsemalla teatterikentällämme. Jurkan näyttämö on pieni, mutta laajenee tarvittaessa kuin maailmankaikkeus. Se on ollut milloin luoto ulkosaaristossa, milloin ylellinen olohuone Westendissä; se on ollut niin moderni toimisto kuin Peer Gyntin, Faustin tai Hamletin maailma. Hiki kihoaa pintaan niin näyttämöllä kuin katsomossa, teatterin magiaa voi hengittää, se voi tuntea ihollaan, luissaan ja ytimissään. Teatteri Jurkassa näyttelijä on aina lähikuvassa ja jokainen katsoja on aitiopaikalla.

    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opettajat saavat tehtäväpaketin maksutta käyttönsä esityksen yhteyteen. Opiskelijaliput Teatteri Jurkan esityksiin maksavat à 16 euroa. Ryhmän kanssa saapuvan opettajan lippu on maksuton. Lisätiedot ja koulujen ryhmävaraukset: teatteri@jurkka.fi (09) 135 6165
Kesto
60min