Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Yläkoulukino: Waiting for Barcelona

Ti 3.3.2020 09:30
Waiting for Barcelona
Rakkaussuhteita, ystävyyttä ja poliisi kannoilla. Yksi Euroopan kodittomista ja paperittomista nuorista johdattaa meidät elämäänsä Barcelonan kaduilla.

Barcelonan sokkeloiset kadut ovat romanttisen kaupunkielämän kehto - paitsi jos satut asumaan niillä. 27-vuotias Mou lähti kotimaastaan ollessaan 13-vuotias, ja on siitä lähtien elänyt roskakoreista turistien suosiossa olevan Las Ramblas -bulevardin lähistöllä. Rakkaussuhde amerikkalaisen naisen kanssa tuo Moulle toivoa uudesta elämästä, mutta Moun menneisuus ja hänen tilanteensa vaikeus uhkaavat kasvattaa paineet liian suuriksi. Samaan aikaan laittomien kopiotuotteiden myyjät yrittävät selviytyä myymällä tuotteitaan ruuhkaisilla turistinähtävyyksillä. Poliisi lopettaa myynnin usein väkivalloin.

Elokuva pohtii, kuinka unelma kaupungista on kaikille sama, mutta kuinka todellisuus riippuu yksilön vauraudesta ja kansalaisuudesta. Kun varakkaat turistit käyttävät Barcelonaa huvipuistonaan, täytyy huonompiosaisten selviytyä onnen murusilla, joita muut jättävät jälkeensä. Samaan aikaan kun romumetalli jatkaa kiertokulkuaan, sinetöityvät päähenkilöidemme kohtalot kaupungin varjoissa.

Kauniilla mustavalkokuvauksella toteutettu Waiting for Barcelona näyttää unien ja kärsimyksen maailman, joka sijaitsee yhden maailman suosituimman turistikaupungin sivukujilla.

Elokuvan kesto 85 min. Esitykseen liittyy lisäksi Juho-Pekka Tanskasen ohjaajavierailu n.20 min.

Käsikirjoitus: Juho-Pekka Tanskanen
Kuvaus: Jeremias Nieminen
Leikkaus: Suvi Solja, Juho-Pekka Tanskanen
Ääni: Toivo Kallio
Musiikki: Eric Michelsen
Tuottaja: Isabella Karhu
Tuotantoyhtiö: Danish Bear Productions Oy

Ikäsuositus 12 +
Tekstitys: suomi/englanti

Elokuvasta on Koulukino-oppimateriaali.

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 464 9536

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Stoa, Teatterisali
Turunlinnantie 1, Itäkeskus
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Vapaa pääsy. Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset: stoa/taidekasvatus ti 14.1. klo 10 alkaen.
Kesto
110min