Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kulttuurikurssi: Luonto ja ihmisluonto

erityisesti idän ja kaakon kouluille
Pe 1.3.2019 – To 30.4.2020
Luonto ja ihmisluonto
Taiteilija: Stoan 5x2-opetukseen osallistunut oppilas
Kurssilla pohditaan ihmisyyttä ja suhdetta ympäristöömme. Tärkeitä teemoja ovat myötätunto, toivo ja aktiivinen toimijuus. Tavoitteena on luoda näkökulmia positiiviseen, ratkaisukeskeiseen tulevaisuuteen ja etsiä keinoja siihen miten jokainen voi asioihin vaikuttaa.

Toivo ei ole varmuutta siitä, että jokin asia onnistuu, vaan vakuuttuneisuutta siitä, että asioilla on merkitys riippumatta siitä, miten käy.” – Vaclav Havel

Kysymys ihmisyydestä, siitä mikä tekee meistä ihmisen, on monimutkainen - monien mielestä se on jopa filosofian tärkein kysymys. Ilmastokriisin äärellä on kuitenkin selvää että ihmislaji on haasteiden edessä. Meiltä vaaditaan toimia: on löydettävä kestävämpiä, vastuullisempia tapoja elää eettisesti ja ekologisesti. Haastavassa tilanteessa on silti myös tärkeää säilyttää omat voimavarat ja löytää avaimia hyvään elämään.

Red Nose Companyn Don Quijote pureutuu ihmisyyteen surullisen hahmon ritarin tarinan kautta, joka uskoo omaan missioonsa ja taistelee vaikka tuulimyllyjä vastaan saavuttaakseen päämääränsä. HAM:in Museum of Becoming -näyttelyssä päästään tutustumaan toisten lajien kokemus- ja kulttuurihistoriaan niiden näkökulmasta käsin ja tarkastellaan sitä kautta myös ihmiskeskeistä yhteiskuntaamme. Erätauko-keskusteluissa herätellään omia näkökulmia ympäristö- ja tulevaisuuskysymyksiin. Asiantuntijapuheenvuorossa kuullaan FT Panu Pihkalaa joka on Suomen johtava asiantuntija ilmastoahdistuksen monialaisessa tutkimuksessa. Teemaa tutkitaan kurssilla myös elokuvan ja työpajojen kautta, joiden sisällöt tarkentuvat loppuvuoden aikana.

Kurssi ajoittuu maalis-huhtikuulle ja on laajuudeltaan noin 15 oppituntia. Tapahtumia on Stoassa, Vuotalolla, HAM:issa ja omalla koululla.

Ohjelmassa mm.:
- Red Nose Company: Don Quijote Vuotalossa (5.3. klo 13)
- HAM: Laura Gustafsson ja Terike Haapoja: Museum of Becoming. Opastus ja /tai työpaja. (huhtikuu)
- Asiantuntijapuheenvuoro: FT Panu Pihkala (maaliskuu)
- Taidetyöpajat, 4-6x45min (maalis-huhtikuu, vapaasti sovittavissa)
- Ohjattuja erätaukokeskusteluja 2x45min
- Elokuva, esim. A Beautiful Planet

HUOM! Muutokset mahdollisia.
tiedustelut ja ilmoittautumiset: hanna.westerholm@hel.fi

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 464 9536

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 1.3.2019 09:00 - To 30.4.2020 13:00Lataa kalenteriisi