UNFOLD

Pe 17.1. – Su 15.3.2020
Linda Lehtovirta & Emilia Pennanen: GURLS, 2019.
Kuvaaja: Linda Lehtovirta & Emilia Pennanen, työ: GURLS, 2019., taiteilija: Linda Lehtovirta & Emilia Pennanen
Aalto-yliopiston valokuvataiteen maisteriopiskelijoiden näyttely.

Unfold-näyttely esittelee joukon valokuvataiteilijoita Aalto-yliopiston valokuvataiteen maisteriohjelmasta. Näyttely ilmentää nykyvalokuvataiteen monivälineisyyttä ja käsitteellisyyttä. Taiteilijoiden yhteistyönä ja tiiviissä vuorovaikutuksessa syntyneen näyttelyn lähtökohta on empatiassa: halussa tarkastella ja pyrkiä ymmärtämään maailmaa erilaisista näkökulmista.

Näyttelyn teoksissa valokuva on aktiivinen toimija, joka rakentaa nykyhetkeä, mahdollistaa erilaisia tulevaisuuksia ja tuo horisontin lähelle. Teosten juuret ovat valokuvan ydinaineksessa – sen kyvyssä tehdä hienovaraisia eleitä ja ajallisia muutoksia näkyviksi.

Teokset valtaavat näyttelytilan kuin materialisoitunut utopia: toisilleen tilaa antaen ja toisiinsa limittyen ne ammentavat lähestymistapojensa moninaisuudesta.

Näyttelyn taiteilijat haluavat purkaa maiseman osiin ja järjestää sen uudelleen, hajottaa toiseuttavia asetelmia, paljastaa tavanomaisessa piilevän maagisuuden ja taivuttaa ilmeisen ympäristön uuteen muotoon.

Näyttelyn teokset ovat osia opiskelijoiden taiteellisista opinnäytetöistä.

Näyttelyn taiteilijat:

Janne Körkkö
Laura Laasik
Linda Lehtovirta
Marina Losada
Mark McGuinness
Sirja Moberg
Kristiina Mäenpää
Jussi Nahkuri
Joel Nieminen
Emilia Pennannen
Teea Saanio
Nora Sayyad
Jenni Toivonen

Tapahtumanjärjestäjä

Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo on valtakunnallinen valokuvan erikoismuseo Kaapelitehtaalla Helsingissä, jonka näyttelyt esittelevät monipuolisesti valokuvan ja visuaalisen kulttuurin eri osa-alueita ja historiaa. Taidevalokuvan lisäksi näyttelysisällöissä painottuvat myös uutiskuva ja mainoskuva. Näyttelyihin liittyvät opastukset, työpajat, taiteilijatapaamiset ja luennot tutustuttavat kaikenikäisiä valokuvauksen nykypäivään ja historiaan.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 17.1.2020 - Su 15.3.2020 Lataa kalenteriisi
Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisopastukset: 45 €. Koululaisopastukset on suunnattu päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja ammatillista perustutkintoa suorittaville. Opastuksen tilannut opettaja on tervetullut tutustumaan ennakkoon näyttelyihin ilmaiseksi. Työpajojen hinnat päiväkoti- ja kouluryhmille: 60 €-90€, la–su 140 €.