Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Ihana sininen

- esitys ihmisten ja esineiden suhteesta
Ma 20.1. – Ma 30.11.2020
IHANA SININEN
Kuvaaja: Pate Pesonius
Voisiko unelmien kohde löytyä jostain, jota meillä jo on? Millaisia tunteita ja tarinoita tavarat välittävät? Alakoululaisille suunnatussa kiertue-esityksessä herätellään ajatusta eettisestä tavarasuhteesta sekä pohditaan ihmisten kaipuuta saavuttamattomaan, johonkin, jota meillä ei ole.

Toiset meistä haaveilevat yksinkertaisuudesta ja tyhjästä tilasta, toiset taas rakastavat tavaraa ja haluavat säilyttää kaiken. Jotkut unelmoivat uudesta autosta tai omasta maailmanpyörästä, toiset taas täydellisen sinisestä sävystä. Voisiko unelmien kohde löytyä jostain, jota meillä jo on?

Alakoululaisille suunnatussa esityksessä pohditaan ihmisten kaipuuta saavuttamattomaan, johonkin, jota meillä ei ole. Samaan aikaan maailma on täynnä erilaisia tavaroita ja suhteemme esineisiin ympärillämme on monimutkainen. Esineet ovat hyödyllisiä ja tarvitsemme niitä. Toisaalta tavaroita on jo niin paljon, että pidämme niitä itsestään selvänä ja hädin tuskin enää näemme mitä ympärillämme on.

Ihana sininen -esityksen lähtökohtana on ollut ajatus TOTEM-teatterin vanhojen esitysmateriaalien kierrätyksestä ja uusiokäytöstä. Esitystä tehtäessä on mietitty miten jo kertaalleen käytettyä rekvisiittaa ja aiemmissa esityksissä olleita tavaroita ja ideoita voisi käyttää uudelleen, yhdistellä eri tavoin ja katsoa jostain uudesta näkökulmasta. Esitys hyödyntää esineteatterin menetelmiä, nukketeatterin muotoa, jossa nuken sijasta elollistetaan esine. Esineet eivät ole vain esityksen rekvisiittaa vaan kanssatoimijoita esiintyjien kanssa.

Esityksen käsikirjoittanut ja ohjannut Pilvi Porkola on helsinkiläinen performanssitaiteilija ja kokeellisen esitystaiteen edelläkävijä.

Esitykseen liittyy myös yleisötyötä, jossa tarjotaan välineitä tulkita nykyteatteria oppilaiden kanssa. Joka esityksen päätteeksi pidetään yleisökeskustelu ja kaikki esityksen tilanneet koulut saavat tehtävämateriaalit. Lisäksi on mahdollisuus työpajoihin. Esityksen, työpajan ja tehtävien muodostama kokonaisuus virittää uteliaisuutta nykyteatteria kohtaan, kehittää ja tukee omaa ajattelua ja kannustaa kohti aktiivisempaa toimijuutta suhteessa taiteeseen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Pilvi Porkola | Tila-, valo- ja pukusuunnittelu: Milla Martikainen | Äänisuunnittelu ja musiikki: Markus Heino | Graafikko: Tomi Suovankoski | Traileri: Ida Järvinen | Valokuvat: Pate Pesonius | Esiintyjät: Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen | Yleisötyö: Camilla Anderzén | Tuotanto: TOTEM-teatteri /Tiina Piispa

Kesto 45 min + n. 10 min mittainen loppukeskustelu.
Ensi-ilta on 15.1.2020 Espoossa, esitys on ohjelmistossa näytäntövuoden 2020.

Tilaksi käy liikuntasali tai vastaava, lattiatilaa tarvitaan noin 6x6m, loppuosa on katsomoa. Lisäksi tarvitaan voimavirtaa (16/32A). TOTEM-teatteri vastaa kaikesta esityksen vaatimasta tekniikasta.

Yhteyshenkilö

Tuottaja Jonna Sundberg
050 5470047

Tapahtumanjärjestäjä

TOTEM-teatteri

Uutta taiteellista lastenteatteria.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 20.1.2020 - Ma 30.11.2020 Lataa kalenteriisi
Esitys tilataan omalle koululle.
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Yhden näytöksen hinta on 600€ ja kaksi peräkkäistä näytöstä 1100€.
Kesto
55min