Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Pinjata-työpaja

La 30.11. – La 7.12.2019
Pinjata-työpaja
Kuvaaja: Tania Velasco
Kansallismuseossa järjestetään kahdessa osassa työpaja, jossa valmistetaan perinteinen pinjata (espanjaksi piñata).

Pinjata on Meksikosta kotoisin oleva pahvista tehty värikäs hahmo, joka täytetään makeisilla, pähkinöillä ja pienillä leluilla. Työpajan ohjaa pinjatoihin perehtynyt ammattilainen Tania Velasco. Työpajassa perehdytään myös lähemmin pinjataan liittyvään kulttuuriin ja historiaan.

Historiallisesti pinjata on Meksikossa ollut katolinen perinne. Pinjata tehtiin tähden muotoon, jossa on seitsemän sakaraa. Jokainen sakara kuvasti yhtä seitsemästä perisynnistä ja pinjatan kirkkaat värit kuvastivat houkutusta. Katolisen uskon mukaan pinjata perinteeseen kuuluvat makeiset, keppi ja side silmillä kuvastivat voimaa, uskoa, onnea ja menestystä.

Meksikossa piñata-perinne liitty erityisesti joulun aikaan, mutta on levinnyt Latinalaisesta Amerikasta Pohjois-Amerikkaan erityisesti lasten syntymäpäiville. Pinjatan voi tehdä nykyisin mihin muotoon tahansa ja sopii täydellisesti juhlien keskipisteeksi.

Kahdessa työpajassa, lauantaina 30.11 ja 7.12, tehdään Tania Velascon opastuksella juhlaasi sopiva pinjata. Työpajat pidetään Kansallismuseon Ateljeessa. Huom! Kurssi pidetään vain englanniksi.

Työpaja järjestetään kahdessa osassa, 30.11 ja 7.12. Lipun hintaan kuuluu osallistuminen kahdelle päivälle, materiaalit ja pääsy Kansallismuseoon.

Aikuiset, jotka tulevat alle 14-vuotiaan lapsen kanssa, eivät tarvitse lippua. Osta vain lapselle lippu, joka haluaa tehdä Pinjatan.

Kurssin hinta 30€ (sis. materiaalimaksut ja pääsy museoon)
Voit ilmoittautua ja ostaa lipun ennakkoon: https://www.kansallismuseo.fi/fi/tapahtumat/pinjata-tyopaja

Yhteyshenkilö

Hanna Korhonen

Tapahtumanjärjestäjä

Kansallismuseo

Museo täynnä Suomen historian aarteita. Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita kivikaudelta nykypäivään. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista aiheista sekä toiminnallinen näyttely Vintti, jossa voit kokea historiaa itse tekemällä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi La 30.11.2019 11:00 - 13:30Lataa kalenteriisi
Lataa kalenteriisi La 7.12.2019 11:00 - 13:30Lataa kalenteriisi
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Kulttuurinala
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
30 euroa (sis. museoon sisäänpääsyn, kahden päivän kurssin ja materiaalit)