Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

5x2 ja 2x5 -taidekurssit Annantalolla

Ma 13.1. – Pe 8.5.2020
5x2 kuvataiteen ryhmä
Kuvaaja: Roi Ruuskanen
Helsingin kaupunki tarjoaa helsinkiläisille alakoulujen koululuokille maksuttomia viiden viikon (2 taideoppituntia/viikko) ja kahden viikon (5 taideoppituntia/viikko) pituisia taideopetuskokonaisuuksia. Jokainen luokka pääsee 5x2-taidekursseille kerran alakouluaikanaan.

MIKÄ 5x2 JA 2x5 -TAIDEOPETUS?
5x2-kursseille mahtuvat kaikenkokoiset ja muotoiset ala-koululuokat. Osallistuva luokka jakautuu pienryhmiin, jotka opiskelevat eri taideaineita. Voidakseen osallistua näille kursseille, on luokan pystyttävä sitoutumaan kaikkiin viiteen opetuskertaan. Jokainen luokka pääsee kursseille kerran.

Annantalolla osa 5x2-opetuksesta toteutetaan 2x5-muotoisena. Näille kursseille luokat tulevat vain kaksi kertaa, molemmilla kerroilla kurssipäivän pituus on 5 oppituntia (klo 9.15–13.30). Näille kursseille otetaan pääasiassa vain 5.–6. -luokkia, sillä pitkä ja intensiivinen päivä on paitsi antoisa, myös rankka. 2x5-kursseille otetaan eväät mukaan.

Annantalossa luokka työskentelee useassa pienryhmässä, jotka opiskelevat eri taideaineita. Ryhmät pysyvät samoina koko opetuskokonaisuuden ajan. Taideaineiden kirjo ulottuu kuvataiteista media-aineiden kautta esittäviin taiteisiin. Aineiden välillä voidaan myös tehdä tiivistä yhteistyötä.

Taideopettaja laatii itse ryhmiensä 5x2 tai 2x5-opetussuunnitelman ja vastaa oman opetuksensa tavoitteista. Vuosittain Annantalossa on myös yhteisiä opetusteemoja, joiden ympärille taideopettaja on voinut rakentaa 5x2-kurssinsa. Kerro taideopettajalle etukäteen, mikäli toivot opetuksessasi ajankohtaisen teeman tai ilmiön käsittelylle jatkoa 5x2-kurssilla.

Annantalon opettajista suuri osa on taiteilijoita, ja osalla on oman taidealansa pedagoginen koulutus. Opettajien omakohtainen ja ammatillinen suhde taiteeseen heijastuu koko Annantalon ilmapiiriin. Vuosittain Annantalon 5x2-taideopetuksessa käy n. 200 koululuokkaa eli yli 3500 oppilasta.

ANNANTALON TAIDEAINEET
Annantalolla kurssitarjonta vaihtelee vuosittain jonkin verran. Joissain jaksoissa tarjoamme myös taiteidenvälisiä ainekokonaisuuksia tapauskohtaisesti. Kurssisuunnittelija ilmoittaa luokallenne valitut taideaineet erillisellä viestillä, kun kaikki luokat ovat ilmoittautuneet.

Lukuvuonna 2019-20 tarjolla olevat taideaineet ovat:
Animaatio
Arkkitehtuuri
Digitarina
Grafiikka
Keramiikka
Kuvataide
Musiikkistudio
Nukketeatteri
Sanataide
Sarjakuva
Sirkus
Tanssi
Teatteri
Tekstiilitaide
Valokuvaus
Video
Yhteisryhmä: tanssi / kuvataide
Yhteisryhmä: rakentelu / ääni / animaatio

JAKSOT
Keväällä 2020 järjestetään kaksi jaksoa 5x2-opetusta ja kaksi jaksoa intensiivistä 2x5-opetusta.

5x2:
I jakso - VK 3-7
II jakso - VK 9-13

2x5:
III jakso - VK 14-15/16
IV jakso - VK 16/17-18/19

MITEN ILMOITAN LUOKKANI?
Valitse luokkasi luokka-asteelle ja koolle sopiva ryhmä (5x2 tai 2x5) vasemmalla olevasta sarakkeesta ja tee varaus täyttämällä ilmoittautumislomake. Tee varaus ainoastaan aikaan missä ei ole yhtään paikkaa varattuna (esim. varattavissa 30/30). Mikäli luokkasi on isompi kuin annettu paikka määrä voit varata kaksi peräkkäistä aikaa erikseen.

HUOM! Ilmoittautumisjärjestelmässä on tarjolla ainoat vapaat ajat keväälle. Muut ajat on jo varattu.

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova. Varmistathan ennen ilmoittautumista kaikki mahdolliset muut koulunne ja luokkasi menot.

Saat ilmoittautumisesta sähköpostiisi varmistusviestin heti ilmoittautumisen jälkeen. Kun kaikki luokat ovat ilmoittautuneet, saatte luokkanne taideaineet tietoonne erillisellä viestillä, jonka pohjalta voitte jakaa oppilaat taideainekohtaisiin pienryhmiin.

ERITYISLUOKAT
Erityisluokille on erikseen tarjolla omat kahden taideopettajan yhteisryhmät torstaisin. Olethan yhteydessä sähköpostitse (roi.ruuskanen@hel.fi) mikäli erityisluokkasi on isompi kuin kymmenen oppilasta. Erityisluokat voivat osallistua opetukseen myös muina päivinä. Näissä tapauksissa olethan suoraan yhteydessä Annantalon kurssisuunnittelijaan (roi.ruuskanen@hel.fi), jotta voimme etsiä luokallesi sopivan ajan.

5x2 TAIDEOPETUS ALUETALOILLA
Huomioithan että myös Helsingin kaupungin aluetalot (Kanneltalo, Stoa, Vuotalo, Maunulatalo) ja kulttuurikeskus Caisa tarjoavat 5x2 taideopetusta.

.....
Hyppää mukaan 5x2-taideopetuksen maailmaan:

5x2-taideopetus – jokaisen helsinkiläisen oppilaan oikeus!
Dokumentti Annantalon 5x2-taideopetuksesta (2018)

Dokumentin ovat toteuttaneet Ammattiopisto Luovin opiskelijat Lassi Tuulaniemi, Sebastian Salmenkari ja Valtteri Wärilä harjoittelunsa aikana Annantalossa keväällä 2018.

Yhteyshenkilö

Roi Ruuskanen
0405229253

Tapahtumanjärjestäjä

Annantalo

Annantalo on lasten ja nuorten taide- ja kulttuurikeskus.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ma 13.1.2020 - Pe 8.5.2020 Lataa kalenteriisi
Annantalo
Annankatu 30, 00100 Helsinki

Varaaminen

    

Tietoa

Kulttuurinala
Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi