Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Poiju

La 16. – La 23.11.2019
Tanssiteatteri Tsuumi: Poiju
Työ: Poiju, taiteilija: Tanssiteatteri Tsuumi
Tanssi jatkaa siitä, mihin laulun sanat loppuvat, ja liike kertoo tarinaa universaalista tunteesta. Tanssiteatteri Tsuumin 20-vuotisjuhlavuoden huipentava Ari Nummisen koreografia Poiju saa ensi-iltansa lauantaina 16.11.2019.

Poiju on näyttämöllistetty retriitti, joka suuntaa katseensa kolmen erilaisen laulumuodon, virsien, iskelmien ja kansansävelmien, yhtymäkohtiin ja törmäyttää ne nykytanssin ja modernin taidekäsityksen kanssa. Virsien sisällä oleva hartaus on siirrettävissä liikkeeksi ja lavatanssi voi karata lähelle kosmosta. Lauluissa kuulemme ja aistimme toisaalta syvän kaipauksen, toisaalta jonkinlaisen toivon, ilon ja rakkauden olemassaoloon.

Poiju nimenä sisältää ajatuksen siitä, että ihminen luonnostaan kaipaa jotain, johon tarttua ja kiinnittyä, ja näin nimi kuvastaa koko teoksen lähtöajatusta. Poiju maalaa elävän taulun ihmisen ensimmäisen syntymähuudon ja viimeisen katseen välillä.

Teoksen takana ovat useiden teatteriproduktioiden parissa yhdessä työskennelleet koreografi-ohjaaja Ari Numminen ja säveltäjä-muusikko Petri Tiainen. Nummisen kanssa Tanssiteatteri Tsuumin yhteistyö on alkanut jo vuonna 2000 ja on jatkunut vuosien varrella seitsemän teoksen verran. Muutaman vuoden tauon jälkeen, Tanssiteatteri Tsuumin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi, oli aika jälleen heittäytyä yhteiselle tutkimusmatkalle yhteisen näyttämöteoksen pariin.

Koreografia ja ohjaus: Ari Numminen
Musiikki: Petri Tiainen
Puku- ja lavastussuunnittelu: Kati Mantere
Valosuunnittelu: Janne Teivainen
Näyttämöllä: Reetta-Kaisa Iles, Tuomas Juntunen, Salla Korja-Paloniemi, Timo Saari, Petri Tiainen
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi, KokoTeatteri

Yhteyshenkilö

Maritta Laesmaa
044 745 4454

Tapahtumanjärjestäjä

Tanssiteatteri Tsuumi

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen nykytanssin, kansantanssin ja teatterin ilmaisukeinoja hyödyntävä ammattitanssiteatteri, joka imee voimansa arkaaisista juurakoista ja ammentaa inspiraationsa ympäröivästä maailmasta. Tanssiteatteri Tsuumi tekee monimuotoista esitystaidetta, jossa pääpaino on tanssin ja musiikin, liikkeen ja rytmin synteesissä. Tanssiteatteri Tsuumi on kaksikymmentävuotisen historiansa aikana tuottanut yli 60 kokoillan näyttämöteosta itsenäisesti tai yhteistyössä muiden teattereiden ja toimijoiden kanssa.

Aika ja paikka

KokoTeatteri
Hämeentie 3, 00530 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Ryhmämyynti maritta.laesmaa(at)tsuumi.com / 0447454454
Kesto
55min