Vi är bara mänskor

Joakim Grothin näytelmä
Ke 4.3. – La 21.11.2020
Vi är bara mänskor

Joakim Groth palaa uuden näytelmänsä myötä Svenska Teaterniin. Vi är bara mänskor (Olemme vain ihmisiä) käsittelee Grothin näytelmän Härlig är jorden (Maa on niin kaunis - erään perheen tarina) tavoin maamme lähihistoriaa. Kirjailija kertoo siitä itse näin:

”Kyseessä on omaelämäkerrallinen kertomus, joka käsittelee perhettäni. Yritän kuvata vanhempieni elämää ja kuolemaa aikana, jolloin amerikkalaiset laskeutuivat Kuuhun ja meidän teinien oli vaikeaa ymmärtää, että vanhemmatkin olivat olleet joskus nuoria.

Tarina ei kuitenkaan kerro vain perheestämme ja 1970-luvusta, vaan se sukeltaa syvemmälle vanhempieni menneisyyteen, heidän nuoruuteensa sodan aikana. Isä kutsuttiin Saksan armeijaan ja hän päätyi Lapin-joukkoihin. Äiti puolestaan oli nuorena lottana Kotkassa ja rakastui saksalaiseen meriupseeriin – joka ei ollut isäni.

Mitä tuolloin oikeastaan tapahtui? Kuinka siinä kaikessa kävi? Kun yritän täältä 2000-luvun näkökulmasta rakentaa menneisyyden uudestaan, minun täytyy kulkea läpi vanhempieni kuoleman, jotta näen, mitä sen toisella puolella oli: Gunnar ja Maria, kaksi ihmistä, jotka elivät nuoruutensa dramaattisena aikana, perustivat perheen, toimivat parhaansa mukaan ja elivät elämäänsä, kunnes se päättyi. Me olemme vain ihmisiä.”

Yhteyshenkilö

Lipunmyynti
09 6162 1411

Tapahtumanjärjestäjä

Svenska Teatern

Finlands svenska nationalscen

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 4.3.2020 19:00 - La 21.11.2020 19:00Lataa kalenteriisi
Svenska Teatern, Suuri näyttämö
Svenska teatern, Pohjoisesplanadi 2, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
20€/15€/10€