Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Kohti tuntematonta

- Näyttely kuolemasta
Ke 9.10.2019 – Pe 17.4.2020
Hautasusmaakollaasi
Kuvaaja: Taustakuva Antti Yrjönen, vanhat kuvat Anna-Liisa
Näyttely kertoo kuolemasta, siihen valmistautumisesta, itse kuoleman hetkestä, hautauksesta, surusta ja muistamisesta, sekä siitä mitä meistä jää jäljelle kuoleman jälkeen.

Yksi näyttelyn teemoista on kuoleman parissa tehtävä työ. Näyttelyä varten on haastateltu eri alojen ammattilaisia, saattohoitajasta haudankaivajaan.

Näyttelyssä pyritään elämyksellisyyteen, valojen, äänimaailman, kuvien ja esineiden kautta. Historiallinen aikaperspektiivi näkyy siinä, miten hautauskäytännöt ovat aikojen kuluessa muuttuneet, mutta pääosa näyttelystä käsittelee sitä, mitä kuolema on nykypäivän yhteiskunnassa.

Moni asia saattaa kuitenkin kävijöitä, niin isoja kuin pieniäkin hämmentää, joten haluammekin näyttelyllä herättää ihmisiä keskustelemaan kuolemasta, tuosta tuntemattomasta ja pelottavastakin asiasta, joka koskettaa jokaista meitä, ennen pitkää.

Näyttelyyn voi tutustua omatoimisesti tai varata ohjatun vierailun: marjo.eerikainen@vantaa.fi

Tapahtumanjärjestäjä

Vantaan kaupunginmuseo

Vantaan kaupunginmuseon vaihtuvissa näyttelyissä esitellään alueen monipuolista historiaa. Museo sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien varrella Tikkurilan asema-alueella, vanhalla rautatieasemalla.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ke 9.10.2019 11:00 - Pe 17.4.2020 18:00Lataa kalenteriisi
Vantaan kaupunginmuseo
Hertaksentie 1, Tikkurilan vanha asema