Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Maailma, jota ei ollut

Näyttely maailmasta, josta ei tiedetty mitään.
Pe 18.10.2019 – Su 15.3.2020
naamio
Kiehtova löytöretki muinaisiin Väli- ja Etelä-Amerikan kulttuureihin.

Ajalla n. 2500 eaa. – 1500 jaa. Mesoamerikassa ja Andeilla kehittyi ja kukoisti kansoja ja kulttuureita, joista ei Euroopan mantereella tiedetty. Kun löytöretkeilijät saapuivat itselleen uudelle mantereelle, he kohtasivat ennenäkemättömiä taitoja, tapoja, luonnonantimia ja taidetta – kokonaisen maailman, jota ei heille ollut aiemmin olemassa.

Nyt näiden korkeakulttuurien loisto ja koreus on hiipunut, mutta voimme tutustua niihin keräilijöiden ansiosta säilyneiden alkuperäisesineiden kautta.

Ainutlaatuisessa näyttelyssä 200 esineen joukossa on zapoteekkien tuhkauurnia, asteekkien veistoksia, mayojen keramiikkaa, Perun Nazca-alueen maljakoita ja tekstiilejä sekä Andien Moche-kulttuurin kultaisia esineitä. Minkälaista oli elämä kulttuureissa, joita yhdistivät maissinviljely, stucco-koristellut pyramidit ja palatsit, monimutkainen kalenteri, kirjoitussysteemi ja koodeksit sekä jopa pallokentät?

Harvinaiset esikolumbiaaniset esineet ovat lainassa Giancarlo ja Inti Ligabuen yksityiskokoelmasta.

Näyttelyyn on varattavissa opastettuja kierroksia ja työpajoja tai siihen voi myös tulla tutustumaan omatoimisesti luokan kanssa.

Tapahtumanjärjestäjä

Kansallismuseo

Museo täynnä Suomen historian aarteita. Kansallismuseo esittelee suomalaisten vaiheita kivikaudelta nykypäivään. Ainutlaatuiset esineet kertovat elämästä yli 10 000 vuoden aikana. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä ajankohtaisista aiheista sekä toiminnallinen näyttely Vintti, jossa voit kokea historiaa itse tekemällä.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 18.10.2019 - Su 15.3.2020 Lataa kalenteriisi
Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Koululaisryhmille maksuton sisäänpääsy näyttelyyn. Opastuksen hinta 50€/ maks 25 opp. ryhmä.
Kesto
45min