Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Agit-Cirk: 2+2+2

Ti 19.11.2019 13:00
Agit-Cirk: 2+2+2
Agit-Cirk -ryhmän 2+2+2 on neljän taiteilijan tummasävyinen nykysirkusteos, joka leikittelee naisten ja miesten rooleilla ja lainaa häpeilemättömästi elementtejä yleisistä ennakkokäsityksistä.

Lavalla nähdään kaksi akrobaattia ja kaksi tanssijaa, kaksi pariskuntaa. Rooleilla leikitellään välillä vakavasti kantaa ottaen, välillä herätellen hilpeyttä humorististen karikatyyristen hahmojen läsnä ollessa.

Tunnelmaltaan teos liikkuu vakavan aiheen ympärillä herkällä kosketuksella, ja päätyy lopulta tahattoman komiikan ja ironian laitamille. Samanaikaisesti koettava nauru ja epämukavuusalueen rajoilla kamppailu luovat latautuneen tunnelman ja katsoja on pakotettu tutkimaan omia käsityksiään ja arvojaan. Esiintyjät ilmaisevat itseään rohkeasti liikkeen kielellä ja haastavat yleisön mukaan kollektiiviseen roolien kyseenalaistamiseen. Päämääränä ei ole löytää lopullisia vastauksia, vaan ottaa kantaa ja ilmaista arvoja omaleimaisen liikekielen avulla.

Esityksessä nähdään pariakrobatiaa, tanssia ja notkeusakrobatiaa. Tekniikat vaihtelevat lennokkaasti neljän henkilön ryhmäakrobatianumeroiden ja intuitiivisten tanssisoolojen välillä. Ryhmäakrobatiakohtauksissa esiintyjät paiskautuvat rajusti toisiaan vasten, sulautuvat yhdeksi päätyen liikkeen loputtomaan virtaukseen, vain erotakseen takaisin omaksi yksikökseen.

Valot, ääni, sirkus ja tanssi luovat pelkistetyn, mutta vahvasti elämänmakuisen kokonaisuuden.

Työryhmä: sirkustaiteilija Jenni Lehtinen, sirkustaiteilija Sasu Peistola, tanssija/akrobaatti Saku Mäkelä, tanssija Riia Kivimäki, valosuunnittelija Jere Mönkkönen, äänisuunnittelija Joonas Outakoski

Ikäsuositus: nuoret

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 4649536

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Vapaa pääsy. Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset: stoa.fi/taidekasvatus ti 20.8. klo 10 alkaen.