Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Villahousuhäpeä

Ke 18.9. – Pe 29.11.2019
Villahousuhäpeä
Taiteilija: Susanna Zographos
Villahousuhäpeä on autofiktiodraama lamaannuttavasta häpeästä ja päihderiippuvuudesta. Esitys on uranaisen odysseia kadonneen äitiyhteyden jäljille.

”Äiti! Rukoillaanko? Vai lähetäänkö katkolle?”

Villahousuhäpeä on autofiktiodraama lamaannuttavasta häpeästä ja päihderiippuvuudesta. Esitys on uranaisen odysseia kadonneen äitiyhteyden jäljille. Se kertoo yrityksestä toimia Urho Kekkosen miniän, Brita Kekkosen elämänkertakirjurina. Vastoinkäymiset tehtävässä ja muissakin ”rohkeita pääavauksia” vaativissa taideteoissa syytävät kertojan kriisiin ja päihdekuntoutuskeskuksen huuruisiin tupakkarinkeihin. Niistä löytyy yhtymäkohtia milloin Stalingradin valloitukseen, milloin Leo Tolstoin parisuhdekriisiin, mutta ennen kaikkea elämässään kompuroijalle löytyy kannatteleva vertaisyhteisö.

Villahousuhäpeä tuo myös pyhän ja armon ulottuvuuden tähän hourupäitten ja päihteiden läpiturvottamaan kilpailuyhteiskuntaamme. Esityksen elämänvoimana on vapauttava huumori, kun eksyneet elämäntapapudokit hapuilevat milloin minkäkin korvaushoidon piirissä. Ja vaikka päähenkilö ei löydäkään äitiään, hän saa venäläisestä nunnaluostarista tilalle 160 hurtilla huumorilla varustettua äidinkorviketta.

Kirjailija-toimittaja Eira Mollbergin 19.9.2019 julkaistavan romaanin (Tammi) Villahousuhäpeän samanniminen kantaesitys Teatteri Avoimissa Ovissa on esitys kahdelle naiselle ja ortodoksikuorolle. Sen rooleissa nähdään Laura Malmivaara ja Irina Pulkka.

”Kirkkokansa rynni ja työntyili, jonotti ja kumarteli, ja suuteli muumioituneen pyhimyksen kasvoille asetettua liinaa. Joku vieressäni viuhtoi ristinmerkin ilmaan. Paidassa luki: Vodka – connecting people!”

teksti Eira Mollberg
dramatisointi ja ohjaus Hanna Kirjavainen
lavastus ja videoprojisoinnit Alisha Davidow
äänisuunnittelu Pekka Lehti
valosuunnittelu Ainu Palmu
kuoron johto Larissa Qvintus-Petsalo

rooleissa Laura Malmivaara, Irina Pulkka sekä ortodoksinen kirkkokuoro

Lue lisää esityksestä: www.avoimetovet.fi/tulossa/villahousuhapea/

Esityksen kesto avoin. Esityksessä on väliaika.

ensi-ilta 19.9.2019
esitykset ajalla 18.9.–29.11.2019

Näytelmä tutuksi – ohjaaja esittelee teosta 28.9., 5.10. ja 16.11. tuntia ennen esitystä.
Tekijät tutuiksi – yleisökeskustelua työryhmän johdolla 12.10. ja 26.10. esityksen jälkeen.
Näissä illoissa on korotetut lipunhinnat. Hintaan sisältyy myös käsiohjelma.

Yhteyshenkilö

Elsa Levo
09 4342 510

Tapahtumanjärjestäjä

Teatteri Avoimet Ovet

Teatteri Avoimien Ovien toimintamallin tavoitteena on tuottaa sisällöllisesti ja taiteellisesti korkeatasoisia, ajatuksia herättäviä draamaproduktioita, jotka vastaavat manifestiimme – tunne, aisti, oivalla. Ohjelmistoprofiilia rikastutetaan musiikkivierailuilla, runoilloilla ja keskustelutilaisuuksilla.

Aika ja paikka

Teatteri Avoimet Ovet
Erottajankatu 5, 00130 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijat: ti/ke/to-esitykset 20 € pe-esitys 15 € la-esitys 25 € Opettajat opiskelijaryhmän 12 €