Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

CinEd-näytös: Pyöveli

Ma 28.10.2019 09:00
CinEd
Työ: CinEd
Luis Garcia Berlangan ohjaama Pyöveli (1963) on musta komedia, jossa hautajaisurakoitsijan avustaja on menossa naimisiin pyövelin tyttären kanssa. Hän haluaisi vaihtaa ammattia, mutta se on mahdotonta, koska muuten hän joutuisi lähtemään valtion tukemasta asunnostaan. Olosuhteet pakottavat nuoren sulhasen jatkamaan appiukkonsa ammattia. Hän vannoo, ettei aio surmata ketään, mutta seuraava teloitus häämöttää jo suuren karnevaalin alkaessa… Näytöksen jälkeen paikalliset elokuva-alan toimijat esittäytyvät.

Elokuvakasvatusjärjestö IhmeFilmi ry järjestää maksuttomia elokuvanäytöksiä Helsingin Cinema Orionissa lokakuussa maanantaiaamuisin.

Näytösten elokuvat ovat Suomessa koordinoimamme eurooppalaisen elokuvakasvatushankkeen CinEdin elokuvakirjastosta. Jokaisen elokuvan jälkeen paikalla on oheistoimintaa, johon voi halutessaan ottaa osaa täysin maksutta. Elokuvat alkavat klo 9.00.

Näytökset sopivat erinomaisesti kielten oppijoille, äidinkielen ja ilmaisutaidon opiskelun tueksi sekä toki myös kuvaamataidon ja elävän kuvan opiskelijoille.

Näytökset ovat ilmaisia ja suunnattu ensisijaisesti lukiolaisille. Syyslomamaanantain (14.10.) elokuvat sopiat myös alle 15-vuotiaille. Sarjat on suunniteltu niin, että lukiolainen voi suorittaa niiden avulla kokonaisen kurssin elokuvataiteeseen ja elokuvakasvatukseen liittyen esim. Opintopäiväkirjan muodossa. Yksi näytös voi olla myös osasuoritus johonkin toiseen kurssiin. Opiskelija voi tulla paikalle joko itsenäisesti tai opettaja voi halutessaan tuoda kokonaisen kurssiryhmän osallistumaan sarjaan tai vaikkapa vain yhteen elokuvaan!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset osoitteesta cined@ihmefilmi.fi

Yhteyshenkilö

Elina Tervonen
0407374857

Tapahtumanjärjestäjä

IhmeFilmi

Klassikkoelokuviin pohjautuvaa maksutonta elokuvakasvatusta yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille.

Aika ja paikka

Cinema Orion
Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki