Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Onnellisten saari

kaupunginosakomedia radikalisoitumisesta
Ti 1.10. – La 14.12.2019
Näyttelijät Pihla Penttinen, Santtu Karvonen, Katja Küttner ja Matti Onnismaa
Kuvaaja: Mitro Härkönen
Näytelmäkirjailija Okko Leon uusi kantanäytelmä, jossa komedian ja erilaisin teatterin keinoin käsitellään kaupunginosanationalismia, yhtenäiskulttuurin katoamista sekä vieraan ja erilaisuuden pelkoa.

”Unohtakaa EU, unohtakaa kansallisvaltiot,
maakunnat ja kaupungit.
Nyt on kyse kaupunginosien ja
niissä asuvien ihmisten
itsemääräämisoikeudesta,
riippumattomuudesta ja
identiteetistä.”

Lähellä Helsingin kantakaupunkia on kaupunginosa, jossa asuu hyvin toimeentulevia ja korkeasti koulutettuja ihmisiä. Siellä asuu myös näytelmämme keski-ikäinen ja keskiluokkainen esikoistansa odottava pariskunta, jonka elämä on arkisen tavallista, harmitonta ja seesteistä.

Mutta uudisasukkaat lännestä ja idästä asuttavat yhä aktiivisemmin kaupunginosaa, pysäköivät audinsa jalkakäytäville, puuhaavat kieroa kaavaluonnostansa sekä rajaavat tonttinsa kyltein ja aidoin. Jotain on tehtävä ennen kuin veret sekoittuvat ja kaupunginosan natiivit kuolevat sukupuuttoon. Perhettä on suojeltava kaikin keinoin ja alkuperäisasukkaiden oma kulttuuri säilytettävä.

"Päivisinhän tää on niin kuin mikä tahansa kaupunginosa, mutta kun aurinko laskeutuu, tää saari muuttuu yösaareksi, omaksi todellisuudeksi, josta tavallisella kansalaisella ei oo aavistustakaan.”

Okko Leon uusi kotimainen näytelmä on komedia yhtenäiskulttuurin katoamisesta, kaupunginosanationalismista, pelosta, vihasta ja rajojen kaipuusta.

Yhteyshenkilö

Hanna Roisko
0406827711

Tapahtumanjärjestäjä

Ryhmäteatteri

Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ryhmämuotoinen ammattiteatteri, jolla on kaksi näyttämöä Helsingissä. Helsinginkadun näyttämö syys- ja kevätkaudella sekä Suomenlinnan kesäteatteri kesäisin. Ohjelmistossa korostuvat uudet kotimaiset kantanäytelmät sekä dramatisoinnit ja sovitukset. Haluamme tehdä teoksia, jotka puhuttelevat ja tuovat rohkeasti esille tärkeitä aiheita hyödyntäen teatterin keinoja monipuolisesti. Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Olemme yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa Esitystoiminnallamme ja omalla esimerkillämme haluamme luoda ja edistää arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään, ympäristöstään ja maailmasta. Uskomme, että tasa-arvoinen ja kestävän kehityksen huomioiva maailma on mahdollinen. Pyrimme pitämään lippujen hinnat mahdollisimman edullisina, jotta jokaisella olisi mahdollisuus katsoa ja kokea teatteri tuloistaan ja taustastaan huolimatta.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Ti 1.10.2019 19:00 - La 14.12.2019 14:00Lataa kalenteriisi
Ryhmäteatteri
Helsinginkatu 25, 00510 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Opiskelijaryhmille liput 16 euroa / oppilas, opettaja(t) veloituksetta ryhmän mukana. Lippujen varaus puh. (09) 718 622 tai lippukassa@ryhmateatteri.fi Kysy vierailua tai muuta esitystä tukevaa materiaalia tuotannosta, hanna@ryhmateatteri.fi