Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

CinEd-näytös: Hullu Pierrot

Ma 21.10.2019 09:00
Hullu Pierrot
Työ: Hullu Pierrot
Ferdinand ja Marianne, opiskelija, johon Ferdinand oli aikoinaan rakastunut, lähtevät yhdessä tien päälle. Romanttinen matka muuttuu kuitenkin nopeasti takaa-ajoksi, kun rikollisjoukko Mariannen menneisyydestä jäljittää heitä hellittämättä… Rikoselokuvan genrestä ponnistaen Godard mullistaa elokuvan taidemuotona. Hullu Pierrot on sinipunainen runoelma, jossa meri saa myyttisen ulottuvuuden ja ihmiset muuttuvat jälleen jumaliksi. Elokuva-analyysin perusteisiin katsojat johdattaa näytöksen jälkeen Satu Kyösola, joka on yliopiston lehtori Aalto-yliopiston Elokuva- ja lavastustaiteiden linjalla.

Elokuvakasvatusjärjestö IhmeFilmi ry järjestää maksuttomia elokuvanäytöksiä Helsingin Cinema Orionissa lokakuussa maanantaiaamuisin.

Näytösten elokuvat ovat Suomessa koordinoimamme eurooppalaisen elokuvakasvatushankkeen CinEdin elokuvakirjastosta. Jokaisen elokuvan jälkeen paikalla on oheistoimintaa, johon voi halutessaan ottaa osaa täysin maksutta. Elokuvat alkavat klo 9.00.

Näytökset sopivat erinomaisesti kielten oppijoille, äidinkielen ja ilmaisutaidon opiskelun tueksi sekä toki myös kuvaamataidon ja elävän kuvan opiskelijoille.

Näytökset ovat ilmaisia ja suunnattu ensisijaisesti lukiolaisille. Syyslomamaanantain (14.10.) elokuvat sopiat myös alle 15-vuotiaille. Sarjat on suunniteltu niin, että lukiolainen voi suorittaa niiden avulla kokonaisen kurssin elokuvataiteeseen ja elokuvakasvatukseen liittyen esim. Opintopäiväkirjan muodossa. Yksi näytös voi olla myös osasuoritus johonkin toiseen kurssiin. Opiskelija voi tulla paikalle joko itsenäisesti tai opettaja voi halutessaan tuoda kokonaisen kurssiryhmän osallistumaan sarjaan tai vaikkapa vain yhteen elokuvaan!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset osoitteesta cined@ihmefilmi.fi

Yhteyshenkilö

Elina Tervonen
0407374857

Tapahtumanjärjestäjä

IhmeFilmi

Klassikkoelokuviin pohjautuvaa maksutonta elokuvakasvatusta yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille.

Aika ja paikka

Cinema Orion
Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
180min