Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

CinEd-näytös: Keisarin satakieli & lyhytelokuvat

Lyhytelokuvina: Koulut alkavat ja Pientä valoa
Ma 14.10.2019 10:00
Keisarin satakieli
Työ: Keisarin satakieli
Keisarin satakieli -elokuva perustuu osittain Hans Christian Andersenin klassikkosatuun Satakieli. Jiri Trnkan ja hänen tuotantoryhmänsä päätös keskittää tarinan tapahtumat lapsen uneen, antavat elokuvan tekijöille suuremman vapauden käyttää visuaalisen taiteen ja tarinan kerronnan keinoja luovasti. Jiri Trnkan animaatio on hänen uransa alkuvaiheen huippukohtia. Lyhytelokuvat Koulut alkavat ja Pientä valoa esittävät väkevästi päähenkilöidensä sisäisen kokemuksen aistien (näkö, kuulo ja kosketus) välityksellä ja jakamalla omapäisiä ja uskaliaita luonteita sekä sellaisia mielikuvituksen maastoja, joista käynnistyy hedelmällinen vuorovaikutus kahden mantereen ja aikakauden välille. Elokuvien jälkeen elokuvakuvakasvatustyöpaja, jonka vetää IhmeFilmin puheenjohtaja ja elokuvakasvattaja Kaisa Kukkola

Elokuvakasvatusjärjestö IhmeFilmi ry järjestää maksuttomia elokuvanäytöksiä Helsingin Cinema Orionissa lokakuussa maanantaiaamuisin.

Näytösten elokuvat ovat Suomessa koordinoimamme eurooppalaisen elokuvakasvatushankkeen CinEdin elokuvakirjastosta. Jokaisen elokuvan jälkeen paikalla on oheistoimintaa, johon voi halutessaan ottaa osaa täysin maksutta. Elokuva alkaa syyslomamaanantaina klo 10.00. Syyslomamaanantain elokuvat sopivat kaikenikäisille.

Näytökset sopivat erinomaisesti kielten oppijoille, äidinkielen ja ilmaisutaidon opiskelun tueksi sekä toki myös kuvaamataidon ja elävän kuvan opiskelijoille.

Näytökset ovat ilmaisia ja suunnattu ensisijaisesti lukiolaisille. Sarja on suunniteltu niin, että lukiolainen voi suorittaa niiden avulla kokonaisen kurssin elokuvataiteeseen ja elokuvakasvatukseen liittyen esim. Opintopäiväkirjan muodossa. Yksi näytös voi olla myös osasuoritus johonkin toiseen kurssiin. Opiskelija voi tulla paikalle joko itsenäisesti tai opettaja voi halutessaan tuoda kokonaisen kurssiryhmän osallistumaan sarjaan tai vaikkapa vain yhteen elokuvaan!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset osoitteesta cined@ihmefilmi.fi

Yhteyshenkilö

Elina Tervonen
0407374857

Tapahtumanjärjestäjä

IhmeFilmi

Klassikkoelokuviin pohjautuvaa maksutonta elokuvakasvatusta yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille.

Aika ja paikka

Cinema Orion
Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki