Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Yläkoulukino: Isle of Dogs

Ma 7.10.2019 09:15
Yläkoulukino: Isle of Dogs

Stop motion -tekniikalla toteutettu animaatio on tarina 12-vuotiaasta japanilaisesta Atari Kobayashista, korruptoituneen pormestari Kobayashin suojatista. Megasakin kaupungin itsevaltias pormestari määrää kaikki koirat karkotettavaksi Kaatopaikkasaarelle, mukaan lukien Atarin henkivartijakoira Spotsin. Rähjäiset rakit elävät saarella omissa porukoissaan jätteitä syöden. Atari kaappaa juniorilentokoneen ja lentää saarelle etsiäkseen Spotsin. Neuvokkaan koiralauman avulla Atari päätyy eeppiseen seikkailuun, joka ratkaisee paitsi koirien, myös koko kaupungin kohtalon.

Animaatio on kunnianosoitus japanilaista kulttuuria ja japanilaisia elokuvia kohtaan. Se on myös ohjaaja Wes Andersonin parhaita elokuvia, ja sen ääninäyttelijät ovat Hollywoodin kermaa.

Elokuvaan liittyy Koulukinon oppimateriaali, jonka teemoja ovat animaatiotekniikka, faabeli ja allegoria, eläintensuojelu, intertekstuaalisuus, haiku, käännös ja kieli sekä kulttuurinen omiminen.

Pakolliset ennakkoilmoittautumiset ti 20.8. klo 10 alkaen Vuotalon nettisivuilta.

Kieli: englanti, tekstitys suomeksi.
Ikäsuositus: K7

Yhteyshenkilö

Pinja Rosenberg

Tapahtumanjärjestäjä

Vuotalo

Vuotalo on monipuolinen kulttuurikeskus Vuosaaressa. Ohjelmastamme löydät konsertteja, elokuvia, esityksiä, näyttelyitä ja taidekasvatusta.

Aika ja paikka

Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Vuosaari, 00980, Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
101min