Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

MEDEIA: Klovnin raivonhallintaopas

Pe 20.9.2019 10:00 ja 12:30
Medeia: Klovnin raivonhallintaopas

Taina Mäki-Ison soolo on tragikoominen tulkinta Medeiasta. Medeia on klassinen kreikkalainen myytti naisesta, joka tappaa kostoksi omat lapsensa. Esityksessä Klovni Martta saa tämän huikean roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet. Miten ihmeessä kertoa kaikki karmeudet?

Klovnin ihmettelevä asenne elämän eri ilmiöihin mahdollistaa rankkojen ja vaikeidenkin asioiden käsittelyn lämpimällä huumorilla. Loppuvuodesta 2017 Mäki-Iso veti useita Medeia-työpajoja 3-6 -luokkalaisille. Työpajojen anti näkyy tässä sekä aikuisille että nuorille suunnatussa esityksessä mm. Klovni Martan raivonhallinnassa. Marttaa ärsyttää moni asia ja välillä on mieli mullin mallin kuin Medeialla. Mikä saa sinut raivon partaalle?

Taina Mäki-iso on klovnerian pioneeri ja edelläkävijä Suomessa. Hänen klovnisoolojaan on viime vuosina nähty kotimaan lisäksi myös mm. Espanjassa, Tsekissä ja Arabiemiraateissa. Medeia on Mäki-Ison viides klovnisoolo, josta tekee nyt kiinnostavan Janne Saarakkalan kanssa. Ohjaaja, käsikirjoittaja ja esiintyjä Janne Saarakkala tunnetaan rohkeasti esitystaidetta uudistavana taiteilijana. Esityksen käsikirjoitus on Mäki-Ison ja työryhmän, johon kuuluvat Janne Saarakkala esityksen toisena ohjaajana Mäki-Ison lisäksi, sekä visualisoinnista vastaavat Mika Haaranen ja Elina Kolehmainen.

Keskustelu: Taina Mäki-Iso kertoo esityksen taustasta ja työpajoista, joita hän ohjasi 3-6 -luokkalaisille loppuvuodesta 2017. Lasten ideat näkyvät esityksessä mm. Klovni Martan raivonhallinnan keinussa. Pohditaan yhdessä miten selvitä vaikeista tilanteista elämässä.

Ikäsuositus 10+, 5-6.-luokkalaisille.

Kesto: n. 1 h + keskustelu noin 20 min.

Vapaa pääsy, pakolliset ennakkoilmoittautumiset ti 20.8. klo 10 alkaen: vuotalo.fi/fi/taidekasvatus. Osallistujat arvotaan ilmoittautuneiden joukosta.

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 464 9536

Tapahtumanjärjestäjä

Vuotalo

Vuotalo on monipuolinen kulttuurikeskus Vuosaaressa. Ohjelmastamme löydät konsertteja, elokuvia, esityksiä, näyttelyitä ja taidekasvatusta.

Aika ja paikka

Vuotalo
Mosaiikkitori 2, Vuosaari, 00980, Helsinki
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Kieli
Tapahtumatyyppi
Kesto
80min