Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Skidikino: Lumiukko

Pe 29.11.2019 09:15 ja 10:15
Lumiukko. Skidikino

Lumiukko (engl. The Snowman) on brittiläinen vuonna 1982 ensi-iltansa saanut animaatioelokuva, joka perustuu Raymond Briggsin samannimiseen lasten kuvakirjaan vuodelta 1978. Lumiukko oli vuonna 1982 parhaan lyhytanimaation Oscar-ehdokkaana ja se voitti muun muassa BAFTAn palkinnon parhaana lastenelokuvana.

Lumisena jouluaattopäivänä sataa lunta. Pieni poika menee nauttimaan ulos lumisateesta ja tekee lumiukon. Lumiukon valmistuttua on hänen aika mennä nukkumaan. Hän ei kuitenkaan saa unta ja lähtee keskellä yötä katsomaan tekemäänsä lumiukkoa, joka herää pojan hämmästykseksi yhtäkkiä henkiin. Tästä alkaa pojan ja lumiukon yhteinen seikkailu.

Animaatioelokuvan musiikin on säveltänyt Howard Blake. Lentokohtauksen aikana soivan tunnusmelodian ”Walking in the Air” laulaa Peter Auty.

Skidikino on laadukas lyhytelokuvahetki yli 3-vuotiaille. Sopii myös esikouluikäisille. Syksyllä Skidikinossa nähdään Muumi-nukkeanimaatioita, Tini Sauvon 70-luvun rakastettuja animaatioita ja ennen joulua Lumiukko -lyhytelokuva. Skidikinoihin liittyy Pikkukroko-oppimateriaali, jonka voi ladata kotisivuiltamme.

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 464 9536

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Stoa, Musiikkisalo
Turunlinnantie 1, Itäkeskus
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Vapaa pääsy, pakolliset ilmoittautumiset nettisivuilla: stoa.fi/taidekasvatus TI 20.8. klo 10 alkaen.
Kesto
40min