Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Yläkoulukino: Aatos ja Amine

Ti 22.10.2019 09:30
Aatos ja Amine. Yläkoulukino, Stoa

6-vuotias Aatos tarkkailee kotikortteliaan Brysselin Molenbeekissä periskoopin läpi. Näkymä on tuttu ja turvallinen. On kotipiha, jolla pelata palloa parhaan kaverin, naapurin Aminen kanssa. On metsikkö, josta etsiä sammakoita. On Aminen moskeijan rukoushetket ja on lentävä matto, jolla voi matkustaa Suomeen tai Marokkoon. On kadut, torit ja naapurin tädit, jotka komentavat, jos kiipeilee puissa. Mutta muulle maailmalle Molenbeek on islamistisen terrorismin pesä.

Pariisin ja Brysselin iskut järisyttävät Aatoksen kotikorttelin rauhaa. Periskoopista näkyy raskaasti aseistettuja sotilaita. Aatoksen mielessä pyörivät pommit, räjähtävät lentokoneet, kuolleet ihmiset. Kadulla osoitetaan mieltä syrjintää ja terroria vastaan: ettei uskonto jakaisi Molenbeekiä kahtia.

Reetta Huhtasen ohjaama Aatos ja Amine tavoittaa ihmeen hienosti lapsen maagisen maailman. Kamera pysyttelee lapsen katseen tasalla.

Aatos ja Amine tulevat eri kulttuureista, mutta yhdessä he ratkovat isoja kysymyksiä: Onko jumalaa? Mikä jumala on paras? Mitä kuoleman jälkeen? Aatos haluaisi oman jumalan koska Aminellakin on. Pikkupojan maailmassa jumalat ovat satuhahmoja, viattoman ilon lähteitä.

Elokuva nähtiin DocPointin 2019 avajaiselokuvana.

Kati Juurus - Kirjoittaja on dokumenttielokuvien tekijä ja DocPointin taiteellinen johtaja huhtikuusta 2019 alkaen.

Elokuvan kesto 55 min. sisältää asiantuntijatapaamisen, n. 20–30 min.

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 464 9536

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Stoa, Teatterisali
Turunlinnantie 1, Itäkeskus
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Vapaa pääsy. Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset: stoa.fi/taidekasvatus TI 20.8. klo 10 alkaen.
Kesto
55min