Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Dumbo DUB

Alakoulukino 1.-2. -luokkalaisille
Ti 17.9.2019 09:30
Dumbo Alakoulukino Stoa
Disney ja mielikuvituksen mestari Tim Burton tuovat valkokankaalle uuden live-action -seikkailun DUMBO. Elokuva laajentaa rakastetun klassikon tarinaa, joka juhlii erilaisuutta, vaalii perhettä ja siivittää unelmat lentoon. V. 1941 ensi-iltansa saanut Dumbo on lentävän norsunpoikasen kautta kerrottu tarina piilevistä kyvyistä ja hyväksytyksi tulemisen tarpeesta.

Sirkuksen omistaja Max Medici (Danny DeVito) antaa entiselle tähdelle Holt Ferrierille (Colin Farrell) ja hänen lapsilleen Millylle (Nico Parker) ja Joelle (Finley Hobbins) tehtäväksi huolehtia vastasyntyneestä elefantista, jonka valtavat korvat tekevät siitä pilkan kohteen jo valmiiksi taloushuolien kanssa kamppailevassa sirkuksessa.. Mutta kun käy ilmi, että Dumbo osaa lentää, tekee sirkus häikäisevän paluun. Bisnesmies V. A. Vendevere (Michael Keaton) palkkaa paksunahan uusimpaan, elämää suurempaan show´hunsa nimeltä Dreamland. Dumbo nousee uusiin korkeuksiin yhdessä viehättävän ja säihkyvän ilma-akrobaatin, Colette Merchantin (Eva Green) kanssa, kunnes Holt saa tietää, että Dreamlandin kimaltelevan pinnan alla piilee synkkiä salaisuuksia.

Nyt tämä maailman ihanimpiin kuuluva elokuva on saanut digitaalisen päivityksen, joka on lähes kaksi kertaa alkuperäistä pitempi ja tarinaltaankin osin toisenlainen. Ohjaaja on tummaan ja humoristiseen fantasiaan erikoistunut Tim Burton. Uusi Dumbo on eittämättä Burtonin teos. Sen visuaalinen maailma ja fantasiaelementit ovat tutunoloisia ohjaajan aiemmista elokuvista, vaikkakin Burton on nyt jättänyt tummanpuhuvat sävyt enimmäkseen sivuun. Dumbo on elokuva, joka näyttää kokonaan digitaalisesti tehdyltä, mutta itse asiassa siinä on käytetty paljon perinteisiä pystytettyjä lavasteita.

Ohjaus Tim Burton
Pääosissa Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito, Michael Keaton

Yhteyshenkilö

Hanna Westerholm
050 464 9536

Tapahtumanjärjestäjä

Stoa

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmatoiminnasta vastaa Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Yleiset kulttuuripalvelut.

Aika ja paikka

Stoa (teatterisali)
Turunlinnantie 1, Itäkeskus
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Laaja-alainen osaaminen
Ilmiö
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Ryhmille pakolliset ennakkoilmoittautumiset: stoa.fi/taidekasvatus TI 20.8. klo 10 alkaen.
Kesto
112min