ALICE I UNDERLANDET

en nykomponerad familjemusikal
To 3. – Ke 16.10.2019
Alice i Underlandet / Unga Teatern, bild Johan Isaksson
Työ: Alice i underlandet_Unga Teatern , taiteilija: Johan Isaksson
NÅGRA EXTRA FÖRESTÄLLNINGAR PÅ SVENSKA I HÖST!!! Lewis Carrolls barnbok har i Anna Simbergs nydramatisering för Unga teatern förvandlats till ett färgsprakande fyrverkeri med musik av ingen annan än Sam Huber. I rollen som Alice ser vi den skönt sjungande unga skådespelaren Stella Laine.

Den här föreställningen tjusade publiken redan i våras och därför har Unga Teatern lagt in några extra föreställningar på svenska ännu i oktober. Lewis Carrolls barnbok har i Anna Simbergs nydramatisering förvandlats till ett färgsprakande fyrverkeri med fin musik av ingen mindre än Sam Huber.
Den stressade kaninen, sömniga kålmasken, smilande katten, den arga drottningen och andra spännande karaktärer möter oss i den galna, absurda värld som Alice ramlar in i när hon faller ner genom kaninhålet och kommer till Underlandet. Alice letar efter sin identitet. Hon ömsom växer och krymper och aldrig passar hon riktigt in. Tillsammans kastas vi från tebjudning till krocketplan via hummerkadriljen till den absurda rättegången. Och i centrum står hela tiden en förundrad Alice, som i Unga Teaterns uppsättning spelas av en skönt sjungande Stella Laine, som redan lyst i diverse uppsättningar på ett par av våra finlandssvenska teaterscener och som nu gör sin skönt sjungande entré på Unga Teaterns scen.

Musiker Sam Huber, som rönt både nationell och internationell framgång på populärmusikscenen har gjort den nykomponerade musiken till Anna Simbergs sångtexter och prövar nu för första gången sina vingar inom barnmusikgenren.

Till uppsättningen har gjorts ett digert publikarbete, som riktar sig till skolorna, med tematiken kring kroppsidentiteten.

Dramatisering och sångtexter: Anna Simberg
Musik: Sam Huber
Regi: Paul Olin
Scenografi och dräkter: Janne Siltavuori
Ljus- och ljuddesign: Jukka Hannukainen
Koreografi: Teemu Korjuslommi
Mask: Tuija Luukkainen

På scen: Stella Laine, Alexander Holmlund, Ville Hukkinen, Niklas Häggblom, Åsa Nybo, Frank Skog och Kristian Thulesius

Publikarbete: Harriet Abrahamsson

Sista föreställningarna på svenska 3-16.10.2019!

Åldersrekommendation 6+.

Yhteyshenkilö

Carola Blom
09 8620 8200

Tapahtumanjärjestäjä

Unga Teatern

Unga Teatern är landets äldsta professionella barn- och ungdomsteater. Teatern ger föreställningar i Esbo samt på turné. Suomen vanhin lasten- ja nuortenteatteri Unga Teatern esitykset kahdella kielellä omalla näyttämöllä Espoossa ja kiertueella.

Aika ja paikka

Unga Teatern, Lillklobb
Klobbskogsvägen 9, 02630 Esbo
    

Tietoa

Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Biljettpris: Vardagsmorgnar 12 €, grupper >30 pers. 11 €, lärare/gruppledare 2 €. Normalpris kväll/lördag 18 €.
Kesto
130min