Il poema sinfonico (FI/SVE)

Lukioiden ja ammattikoulujen 1. luokille
Pe 1.11.2019 19:00
Eriikka Maalismaa
Kuvaaja: Maarit Kytöharju, kuvassa Eriikka Maalismaa
”Veli Kujala harrastaa taikatemppuja. Tämä on kenties kuultavissa hänen musiikissaan”, kuvailee viulisti Eriikka Maalismaa illan kantaesityssäveltäjän sävelkieltä. Maalismaa kuuluu vapaan kentän muusikkojoukkoon, jonka jäljiltä pääkaupunkiseutu on täynnä älykkäästi toisinajateltuja soitinyhtyeitä, konserttisarjoja ja minifestivaaleja. Respighin Rooma-trilogia kuullaan kokonaisuudessaan konserttikauden kuluessa. Kun säveltäjä itse johti Helsingin kaupunginorkesteria vuonna 1933, ohjelmassa oli juuri Rooman pinjat.

Osmo Vänskä, kapellimestari
Eriikka Maalismaa, viulu
Helsingin kaupunginorkesteri

Ottorino Respighi: Rooman pinjat
Veli Kujala: Konsertto viululle ja orkesterille ”Auseil” (kantaesitys)
Väliaika 25 min.
Sergei Rahmaninov: Sinfonia nro 1

Konsertti päättyy noin klo 21.00.

Maksuton konserttivierailu on osa Pääsy sallittu -kampanjaa ja suunnattu 2. asteen 1. luokkien opiskelijoille. Ilmoittautumiseen tarvitset viitenumeron, joka on koululle/oppilaitokselle valmiiksi tehty kostinumero. Kostinumero ja koulun/oppilaitoksen valmiiksi laskettu budjetti löytyvät lukioiden ja ammattiopistojen verkkolevyaseman kulttuurikäyntien seurantaexcelistä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Yhteyshenkilö

Annika Kukkonen
040 158 2223

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin kaupunginorkesteri

Vuonna 1882 perustettu Helsingin kaupunginorkesteri tarjoaa konsertteja Musiikkitalossa ja mahdollisuuden sukeltaa sinfoniaorkesterin maailmaan. Vuosittaisten 70–80 Helsingissä järjestettävän konsertin lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti ulkomaankiertueita, joista ensimmäinen suuntautui Pariisin maailmannäyttelyyn kesällä 1900. Monet kaupunginorkesterin levytykset ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja. HKO:n ylikapellimestari on Susanna Mälkki.

Aika ja paikka

Musiikkitalo
Mannerheimintie 13A, Helsinki
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Konserttilipun ja pedagogisen materiaalin arvo 15€/osallistuja
Kesto
120min