FESTE ROMANE (FI/SVE)

Lukioiden ja ammattikoulujen 1. luokille
Ke 25.9.2019 19:00
Stefan Jackiw
Kuvaaja: Credia, kuvassa Stefan Jackiw
Rooman juhlia on kulttuurihistoriallinen aikamatka ja Respighiä rajuimmillaan: gladiaattoreita, villipetoja, marttyyreitä ja mylviviä kansanjoukkoja Circus Maximuksessa; pyhiinvaeltajia ja kausijuhlia, joista voi jo aavistella kaikuja Nino Rotan ja Fellinin Roomasta. Italialainen pianisti ja säveltäjä Ferrucio Busoni viivähti vuosisadan taitteessa Helsingissä pari vuotta ja muodosti yhdessä viihtyneen pöytäkunnan Sibeliuksen ja Järnefeltin veljesten kanssa. Konsertti käynnistyy renessanssiväreissä soivilla Botticelli-kuvilla.

Hans Graf, kapellimestari
Stefan Jackiw, viulu
Helsingin kaupunginorkesteri

Ottorino Respighi: Trittico Botticelliano
Igor Stravinsky: Viulukonsertto
Väliaika 25 min.
Ferruccio Busoni: Tanz-Walzer
Ottorino Respighi: Rooman juhlia

Konsertti päättyy noin klo 21.00.

Maksuton konserttivierailu on osa Pääsy sallittu -kampanjaa ja suunnattu 2. asteen 1. luokkien opiskelijoille. Ilmoittautumiseen tarvitset viitenumeron, joka on koululle/oppilaitokselle valmiiksi tehty kostinumero. Kostinumero ja koulun/oppilaitoksen valmiiksi laskettu budjetti löytyvät lukioiden ja ammattiopistojen verkkolevyaseman kulttuurikäyntien seurantaexcelistä.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Yhteyshenkilö

Annika Kukkonen
040 158 2223

Tapahtumanjärjestäjä

Helsingin kaupunginorkesteri

Vuonna 1882 perustettu Helsingin kaupunginorkesteri tarjoaa konsertteja Musiikkitalossa ja mahdollisuuden sukeltaa sinfoniaorkesterin maailmaan. Vuosittaisten 70–80 Helsingissä järjestettävän konsertin lisäksi orkesteri tekee säännöllisesti ulkomaankiertueita, joista ensimmäinen suuntautui Pariisin maailmannäyttelyyn kesällä 1900. Monet kaupunginorkesterin levytykset ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja. HKO:n ylikapellimestari on Susanna Mälkki.

Aika ja paikka

Musiikkitalo
Mannerheimintie 13A, Helsinki
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ensisijainen kohderyhmä
Kieli
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
Konserttilipun ja pedagogisen materiaalin arvo 15€/osallistuja
Kesto
120min