Etusivu Oppimisen kulttuurikalenteri
Syötä hakusanat
Etsi

Meren uumen

Planetaarioelokuva
La 16.3. – Pe 20.12.2019
Meren uumen
Meren uumen on elokuva kaiken elämän alkukodista, merestä.

Meren uumen -elokuva tekee kiehtovalla tavalla näkyväksi sen, minne silmämme ei näe eikä katseemme ulotu. Elokuva on kuvattu lähes kokonaisuudessaan veden alla: Indonesian saaristossa, Tongalla ja omassa Itämeressämme. Elokuva esittelee kauniin häivähdyksen meren eliöstön hätkähdyttävästä monimuotoisuudesta. Kohtaamme elämää mikroskooppisen pienestä planktonista merihevosiin, paholaisrauskuihin ja ryhävalaisiin.

Meren uumen valottaa ihmisen ja meren vuorovaikutusta. Levät ja bakteerit ovat tuottaneet vuosimiljardien saatossa merkittävän osan elämällemme välttämättömästä hapesta. Vain parissa vuosisadassa ihminen on puolestaan jättänyt jälkensä myös merien syvänteisiin. Romuamme ja roskaamme on kaikkialla. Muovi hajoaa meressä hiukkasiksi ja päätyy lopulta ravintoketjussa takaisin myös meidän elimistöömme. Meren uumen auttaa ymmärtämään ekosysteemiä ja rohkaisee tekemään yhteistyötä meremme ja hyvinvointimme eteen.

Ikäsuositus: 6+, kielletty alle 3-vuotiailta.

Yhteyshenkilö

Tapahtumanjärjestäjä

Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa koululaiset tutustuvat tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi La 16.3.2019 - Pe 20.12.2019 Lataa kalenteriisi
Tiedekeskus Heureka
Tikkurila
    

Tietoa

Kulttuurinala
Ilmiö
Tapahtumatyyppi
Hintatiedot
7,50€ sisältää Heurekan kaikki näyttelyt. Ohjattu ohjelma +1,50€ ja/tai + planetaarioelokuva +1,50€. Koululaiskäyntien yhteydessä opettajat, kouluavustajat ja henkilökohtaiset avustajat maksutta.
Kesto
38min