Sukupuolen sotkijat

Pe 1.11.2019 – Su 27.9.2020
Hopeagelatiinivedos, kuvaaja tuntematon (yksityiskohta)
Työ: Hopeagelatiinivedos (yksityiskohta), taiteilija: Tuntematon taiteilija

Sukupuolen sotkijat -näyttely käsittelee keskustelua sukupuolesta, erilaisista sukupuolirooleista ja niiden rakentumisesta. Näyttely tarjoaa perspektiiviä kääntämällä katseet unohdettuun historiaan. Esillä on silmiä avaava kattaus sadan vuoden takaista kuvamateriaalia, postikortteja sekä studio- ja snapshot-valokuvia. Kuvissa leikitellään sukupuolirooleilla ja haastetaan maskuliinisuuden ja feminiinisyyden oletuksia. Kokonaisuutta on täydennetty HAMin nykytaiteen teoksilla. Näyttelyn on kuratoinut dosentti Harri Kalha.

Opastuksella tutustutaan sukupuolen kuvaamiseen liittyvään historiaan ja pohditaan taiteen keinoja ottaa osaa ajankohtaiseen keskusteluun. Opastus on tilattavissa hintaan 25 €. Näyttelyyn on tarjolla 7-9. luokkalaisille ja 2. asteen opiskelijoille tarkoitettu oppimateriaali. Lisäksi tarjolla on opastustaltiointi.

Yhteyshenkilö

09 310 87003 ma–to klo 9–12 ja 13–15.

Tapahtumanjärjestäjä

HAM Helsingin taidemuseo

HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9000 teosta. Lähes puolet kokoelmasta on kaupunkilaisten ilona puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa. Tennispalatsiin keskittyvissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. Sisäänpääsy HAMiin on aina maksuton alle 18-vuotiaille. Myös opetusryhmän mukana tulevat opettajat ja avustajat pääsevät maksutta sisään. Tarjoamme näyttelyihin liittyen oppimateriaaleja. Päiväkodit ja koulut voivat varata näyttelyihin liittyvän opastuksen hintaan 25 € ja taidepajan hintaan 35 €.

Aika ja paikka

Lataa kalenteriisi Pe 1.11.2019 11:00 - Su 27.9.2020 19:00Lataa kalenteriisi
HAM Helsingin taidemuseo
Eteläinen rautatiekatu 8, 00100 Helsinki